Plzeň se zapojuje do květnové výzvy Do práce na kole. Registrace lámou rekordy

Doprava na kole, pěšky či poklusem zažívá celosvětově enormní nárůst. Touha po zdravějším životním stylu, zlepšování psychické kondice a také pandemická situace „vytáhly“ na kolo i lidi, kteří se dříve pohybovali převážně autem.

Cílená propagace v Plzni

A rekordy láme také registrace do 12. ročníku celorepublikové květnové výzvy Do práce na kole.

„Důvodů, proč se do práce dopravovat aktivně, bezmotorově, je mnoho. Pojďte do toho s námi, přijměte květnovou výzvu, nechte auto doma a vyrazte do práce v týmu kolegů a kolegyň třeba na kole, koloběžce, pěšky, nebo poklusem,“ říká J. G. Konečný ze spolku Plzeň na kole, který výzvu v Plzni koordinuje. „Loni se do akce v celém Česku zapojilo přes 22 000 nadšenců, v Plzni to bylo přes 1 200 účastníků z více než 180 organizací a firem. Letos míříme ještě výš, “ doplňuje Konečný.

Aktivní doprava se zejména během pandemie ukázala jako nejbezpečnější a také nejzdravější způsob, jak se pohybovat po městě. Její popularita rostla v od roku 2020 po celé Evropě a řada světových metropolí na ni reagovala zaváděním dočasných i trvalých cykloopatření. A ukazuje se, že lidé se jí nechtějí vzdávat ani do budoucna. Takový efekt má i účast v měsíční výzvě Do práce na kole, která má za cíl měnit dopravní návyky Češek a Čechů. Z loňského průzkumu mezi zúčastněnými vyplynulo, že ve stejné intenzitě jako v „soutěžním květnu” chtělo pokračovat 64 % z nich.

Výzvy Do práce na kole se účastní týmy kolegů, ale také kamarádů. Ke snadnému zaznamenávání vykonaných udržitelných cest jim pomáhá mobilní aplikace Do práce na kole. Zaznamenávat je ale možné i řadou dalších způsobů. Stejně jako v uplynulých letech zůstává hlavní soutěžní kategorií „pravidelnost“, bez ohledu na počty kilometrů.

Díky partnerským firmám a organizacím se účastníci a účastnice mohou těšit nejen na zajímavé soutěžní ceny, ale také na tradiční akce na triko - slevy a výhodné nabídky jako bude například kafe na triko nebo Snídaně pro cyklisty. Součástí výzvy je i závěrečný večírek, který se letos bude konat v centru cyklistiky Bikeheart.

Design triček letošního ročníku Do práce na kole vytvořila Eliška Podzimková, jejíž interaktivní výstavu Malý princ lze až do 1. 5. shlédnout v plzeňské Papírně. Autorka výzvu Do práce na kole podpořila i proto, že fandí myšlence projektu. Účastníkům a účastnicím výzvy vzkazuje: „Všem, co jezdí do práce na kole, jste frajeři a frajerky! Nebojte se toho, ale buďte opatrní.“

Pro firmy, které platí startovné ve výzvě téměř ? všech účastníků a účastnic, je výzva také skvělou příležitostí, jak uspořádat netradiční teambuilding a zároveň ukázat, že myslí nejen na zdravý životní styl svých zaměstnanců, ale také na životní prostředí. Letos se mohou opět ucházet o titul Cyklozaměstnavatel roku. Tím se v loňském roce stala Skupina ÚJV, pro kterou je podpora aktivní dopravy důležitá mimo jiné také při získávání vhodných zaměstnanců.

Registrace do 12. ročníku výzvy Do práce na kole je otevřená na www.dopracenakole.cz a výzva samotná běží od 1. do 31. května 2022.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka