Plzeň se zapojí do projektu, který poskytuje potřebným dětem svačiny

Plzeň se nově zapojí do unikátního plzeňského projektu Svačiny dětem.

Cílená propagace v Plzni

Ten vytipovává školáky ze sociálně slabšího prostředí, kteří si nenosí svačiny, a pak jim je zajišťuje. Západočeská metropole chce přispět na svačiny pro další děti, spojila se proto se zoologickou zahradou. Ke každé vstupence do plzeňské zoo prodané v neděli 9. září 2018 přidá Kancelář primátora Magistrátu města Plzně finanční obnos a ten pak poputuje na zajištění svačin dalším dětem. Symbolicky tak může projektu vyjádřit podporu i veřejnost.

„Do projektu je aktuálně zapojeno pět dětí z plzeňských škol, kde k velké spokojenosti funguje projekt Zdravá svačina. Víme však, že potřebných dětí je mnohem víc a snad jsme tímto ve spolupráci se zoo našli i cestu, jak jim se zapojením veřejnosti pomoci a jak zároveň položit základ možné tradici. Své přispění dobré věci tak může učinit každý, kdo v neděli navštíví naši krásnou zoo. I malá pomoc se počítá a já tímto děkuji všem, kteří přijdou,“ přiblížil záměr primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

„Budeme rádi, pokud dorazí co nejvíce návštěvníků a tento projekt tím podpoří. Těšit se mohou zejména na pět lvíčat berberských, řadu dalších letošních přírůstků, jako například ibisy skalní, a také na řadu novinek, kdy je v zoo nový orientační systém, rozmístěna jsou pítka, k dispozici pro děti je nové hřiště,“ uvedl mluvčí Zoologické a botanické zahrady města Plzně Martin Vobruba.

„I když se jedná řádově o maximálně pár desítek podpořených dětí, přínos je nesporný. Dítě nemusí nikomu vysvětlovat, proč nemá na svačinu, nemusí být terčem nemístných poznámek vrstevníků a nemusí se cítit jako ‚jiné‘. Ekonomická situace některých rodin je velmi zoufalá a město se snaží pomáhat tam, kde je třeba, svačina je přitom pouze detail, ale i ten napomáhá socializaci dítěte,“ uvedla Alena Hynková, vedoucí magistrátního sociálního odboru.

Zapojení do projektu nabídla městu Plzeň obecně prospěšná společnost Možnosti tu jsou.  „Projekt jsme zahájili v září 2017 a podnětem pro jeho spuštění byly rozhovory s učiteli základních škol, kteří mají zmapované děti, jež nenosí svačiny z domova. Tyto děti jsou předmětem našeho zájmu,“ uvedl ředitel společnosti Roman Hajšman. Celková částka na jedno dítě a školní rok činí 5 tisíc korun (30 korun denně) a peníze pro zajištění projektu hradí organizace Možnosti tu jsou z darů od dárců. Jedním z nich se tak po 9. září 2018 stane i město Plzeň.
 
 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
07.09.2018 10:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka