Plzeň uvolňuje šest milionů korun na rekonstrukci bytů

Zastupitelé města Plzně schválili, že z Fondu města Plzně bude pro kofinancování dotovaných projektů uvolněna částka ve výši šesti milionů korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tyto peníze jsou určeny na financování rekonstrukce dvou velkometrážních bytů určených pro sociální pomoc lidem se zdravotním znevýhodněním. Město na jejich rozsáhlé stavební úpravy žádá o dotaci z Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky.

„Město Plzeň se pustí do rozsáhlé rekonstrukce dvou bytů – v Sedláčkově 25 a Františkánské 16. Budou sloužit jako chráněné bydlení pro osoby se zdravotním znevýhodněním. V každém bytě vzniknou tři pokoje s vybavením a se samostatnými vchody, aby měli klienti zajištěno soukromí. Společné bude v každém bytě sociální zařízení a kuchyň s linkou a jídelním stolem. Ve Františkánské 16 bude navíc ještě vybudována místnost, která poslouží jako zázemí pro sociálního pracovníka. Chráněné bydlení je v Plzni v tuto chvíli poskytováno osmnácti osobám. Potřeba je však daleko vyšší, a proto chceme tímto projektem tuto sociální službu o celkem šest míst rozšířit.

Cílem je poskytovat po časově omezenou dobu uživateli se zdravotním znevýhodněním podporu v zázemí chráněného bydlení. Tak má klient možnost získat a upevnit si dovednosti spojené s životem v přirozených podmínkách. Cílem je začlenění klientů do společnosti,“ vysvětlil náměstek primátora města Plzně pro oblast ekonomickou, bytovou, sociální začleňování a nakládání s majetkem David Šlouf. Dodal, že v současné době probíhá zadávací řízení na zhotovitele stavby.

„Město Plzeň podalo žádost o dotaci z Ministerstva práce a sociálních věcí, které už letos vydalo tak zvanou registraci akce, což je úkon, jímž jsou přislíbeny požadované finanční prostředky. My nyní musíme doplnit některé další dokumenty, především dokumentaci o výběru zhotovitele. Výše dotace by měla činit cca 4,25 milionu korun, město Plzeň by pak ze svého rozpočtu mělo hradit maximálně 1,75 milionu korun. K uvolnění blokace prostředků ve výši šesti milionů korun jsme přistoupili proto, aby práce mohly být plynule realizovány hned po podpisu smlouvy o dílo. Zahájení rekonstrukce obou bytů je předpokládáno v říjnu a trvat by měla cca 5 měsíců,“ uvedl David Šlouf. Oba byty jsou velkometrážní, jejich podlahová plocha přesahuje 130 metrů čtverečních.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka