Plzeň uzavře od čtvrtka 12. března mateřské školy na svém území

Rada města Plzně ve středu souhlasila s dočasným přerušením provozu zřizovaných mateřských škol na území západočeské metropole.

Jarní servisní akce AUTO CB

Od čtvrtka 12. března tak zůstanou plzeňské školky zavřené. Opatření se týká celkem 40 zařízení, zhruba pěti tisíc dětí ve věku do šesti let a platí do odvolání. Cílem je zabránit kumulaci většího množství předškoláků s ohledem na rozšiřující se riziko nákazy koronaviru. Od středy 11. března jsou už na základě mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví České republiky zavřeny všechny základní, střední i vyšší odborné školy.

„Dohodli jsme se na tomto s našimi městskými obvody. Osobně jsem přesvědčen, že je to důležité. Tímto opatřením, stejně jako dalšími omezeními, která nařídila vláda, čelíme riziku šíření koronaviru. Všem rodičům tímto děkuji za pochopení,“ uvedl primátor Martin Baxa.

„Považuji za systémové, aby vedle základních a vyšších typů škol zůstaly uzavřené i mateřské školy. Počet dětí ve třídě základní nebo mateřské školy je srovnatelný, věkový rozdíl mezi dětmi a žáky je mnohdy minimální,“ uvedla radní města Plzně pro oblast školství Lucie Kantorová. Podle ní není druh školy v aktuální situaci rozhodujícím kritériem. „Provoz mateřských škol bude obnoven v závislosti na vývoji situace s šířením koronaviru v České republice, který aktuálně nikdo nemůže predikovat,“ dodala.

Orgány městských obvodů a města Plzně jsou si vědomy, že uzavření mateřských škol je pro rodiče náročně, nicméně zástupci obvodů i města jsou přesvědčeni, že je tento krok potřebný.

Poznámka redakce: hledáte oficiální stránky a oficiální zprávy města Plzně? Klikněte na stránku Zprávy z Plzně.


The Loop Jazz Club

Komentáře

  • Před 4 roky

    Vztahuje se to i na detske skupiny a soukromé školky?
    Nebo i mezigeneracni detske skupiny?

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka