Plzeňané si mohou v sobotu vysadit svůj strom. Registrujte se

Správci městských lesů zvou veřejnost na sobotní akci v lokalitě V Pytli. Bude se tam zalesňovat mýtina.

Jarní servisní akce AUTO CB

V místě původně smrkového lesa nedaleko obchodního centra na Rokycanské třídě vyroste les smíšený, který lépe odolá klimatickým změnám a kůrovci. Sázet se budou hlavně duby a uplatní se silní kopáči i nejmenší nosiči sazenic. První skupina, která se sejde v 9 hodin, začne sázet až po předchozí instruktáži. Další skupiny budou začínat vždy po 75 minutách, tedy v 10.15, v 11.30, 12.45 a ve 14 hodin. Po skončení prací si budou moci dobrovolníci, kteří pomohou k obnově lesa, u ohně opéci donesený špekáček a dát si čaj. Předpokládaný konec se očekává v 16 hodin. „Zájemce o sázení prosíme, aby nám včas nahlásili svou účast a preferovaný čas začátku předem na e-mail: sazimeles@plzen.eu, a to nejpozději do 16. března,“ dodala Martina Kováříková z arboreta Sofronka.

Správci městských lesů žádají, aby se zájemci do čtvrtka registrovali na e-mail: sazimeles@plzen.eu. Po práci si mohou opéct donesený špekáček a dát si čaj.

Sraz bude před závorou u vjezdu do lesa na zelené turistické značce u silnice Božkov – Červený Hrádek (v mapě zde: https://mapy.cz/s/mogajatufo). Na místo se lidé mohou dopravit trolejbusem, na kole nebo autem. Automobil lze zaparkovat u obchodního centra Berounka, odkud je to na místo přibližně 200 metrů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka