Plzeňská společnost Dajbych postavila nový prototyp vozu určený policejním a armádním jednotkám

Plzeňská společnost Dajbych jako specialista na úpravy terénních vozů a tradiční dodavatel nejen bezpečnostních složek a IZS postavila nový prototyp vozu určený právě policejním a armádním jednotkám.

Cílená propagace v Plzni

POLICEJNÍ / VOJENSKÝ DEFENDER

Plzeňská společnost Dajbych jako specialista na úpravy terénních vozů a tradiční dodavatel nejen bezpečnostních složek a IZS postavila nový prototyp vozu určený právě policejním a armádním jednotkám. Jde o nový Land Rover Defender 110 upravený a vybavený potřebným příslušenstvím, který se vyznačuje praktičností, jednoduchostí a velmi dobrými offroad schopnostmi.

Prověřená kvalita

Vozy Land Rover dodávané a servisované firmou Dajbych jsou v bezpečnostních složkách dlouhodobě zavedené. Ať jde o aktuální modely (např. nová generace Discovery ve vozovém parku Policie ČR i Vojenské policie) nebo o klasický Land Rover Defender, který je v operačním nasazení v počtu stovek kusů. Je proto logické, že nový Defender, který je po loňském premiéře vnímaný jako přelom v terénních vozech, má namířeno do našich bezpečnostních složek. Aktuálně autosalon Dajbych vyhrál tendr na 30 ks pro Policii ČR a účastnil se zrušeného výběrového řízení pro Vojenskou policii.

Dnes představené vozidlo vzniklo jako demonstrátor dalším složkám a institucím, pro které by mohlo být ideálním terénním autem pro jejich vozový park. Svou technickou specifikací je téměř shodné s vozy, které v tomto roce dostane právě Policie ČR. Při jeho stavbě byl kladen důraz na jednoduchost, praktické využití a terénní vlastnosti. Jde vlastně o specifikaci se vším důležitým, která je výchozím základem a konečný uživatel jej může doplnit pro své specifické potřeby.

„Made in Czechoslovakia“

Podstatným faktorem pro zavedení do výzbroje je původ automobilu. Vyrábí se v nejmodernější továrně ve slovenské Nitře, veškeré úpravy pak probíhají v kompletně české společnosti Dajbych, případně jejích českých partnerů. To nahrává nejen například snadné logistice, bezpečnosti dodávek, ale také avizované možnosti společných nákupů pro české a slovenské ozbrojené síly a bezpečnostní složky ve formátu G-G. Dalšími benefity jsou rozsáhlá servisní síť v řadě zemí světa včetně střední Evropy, operabilita a v neposlední řadě nejvyšší ekologické a bezpečnostní standardy.

Praktický teréňák

Představený policejní/vojenský Land Rover Defender disponuje třílitrovým šestiválcovým dieselem svýkonem 200 ka točivým momentem 500 Nm. Výjimečné jsou jeho off-road schopnosti díky velkým nájezdovým úhlům (37,5° / 28° / 40°), světlé výšce až 291 mm, brodivosti 90 cm či systému Terrain response včetně redukční převodovky a uzávěrek mezinápravového a zadního diferenciálu. Přitom jde o pohodlný a snadno ovladatelný moderní vůz. Důležité jsou i další praktické parametry: max. hmotnost taženého přívěsu 3,5 t, max. zatížení střechy 300 kg statické/168 kg dynamické, velký prostor pro posádku i náklad.

Specialisté zoff-roadového oddělení společnosti Dajbych pak vůz dále upravili a vybavili:

  • terénní pneumatiky Cooper AT na plechových discích

  • naviják Warn Zeon 10-S 4 500 Kg se syntetickým lanem zabudovaný do nárazníku

  • zvýšené sání

  • masivní tažná oka

  • barva NATO green (celopolep kvalitní folií)

  • výstražná zvukové a světlená zařízení

  • střešní nosič

  • výsuvný žebřík

  • LED světelná rampa ARB

  • vnější boční nosič vybavení

  • ochranné omyvatelné potahy sedadel

  • kolejnicový systém zavazadlového prostoru

Reference přestaveb: www.dajbych.cz/reference-prestaveb-vozidel

Defender obecně: www.dajbych.cz/land-rover/land-rover-defender

DEFENDER PRO POLICII ČR

Autosalon Dajbych vyhrál v roce 2021 výběrové řízení 30 ks LR Defender pro policii ČR. Jde o obdobný vůz; oproti zde představenému demo vozidlu pro bezpečnostní složky je ve vyšší motorizaci (vznětový šestiválec D300) a výbavě (S) včetně dalšího rozšířeného příslušenství.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka