Plzeňské ČSAD bleskově zajistilo náhradní dopravu při havárii vlaku ve Švihově

Během dvaceti minut byla výluka zajištěna a doprava obnovena.

Cílená propagace v Plzni

Srážka rychlíku s osobním automobilem zastavila v pátek večer vlakovou dopravu mezi Švihovem a Přešticemi na Plzeňsku. Řidič osobního automobilu nerespektoval světelnou signalizaci na železničním přejezdu mezi stanicemi Přeštice a Švihov, vjel na přejezd a zde se střetl s rychlíkem jedoucím od Klatov na Plzeň. Na místě zasahovaly všechny záchranné složky. Provoz přes stanici Švihov byl kvůli nehodě přerušen. ČD se obrátily na autobusové dopravce s prosbou, aby na trase zavedly náhradní autobusovou dopravu. Nejrychleji dokázalo zareagovat plzeňské ČSAD.

„Jako obvykle jsme promptně zareagovali a dokázali jsme v této mimořádné situaci během dvaceti minut i v době dovolených zorganizovat náhradní autobusovou dopravu. Dopravu pro cestující se tak podařilo během krátké chvilky obnovit. Požadavek od dispečera ČD, který neuspěl u jiných autobusových dopravců, jsme přijali ve 20:04 a ve 20:26 byla výluka zajištěna,“ sdělil ředitel divize ČSAD autobusy Plzeň autobusového dopravce Z-Group bus Václav Königsmark.

Během nehody došlo k lehčímu zranění řidiče osobního automobilu, který byl z místa nehody transportován do Klatovské nemocnice, spolujezdec i 16 cestujících z vlaku vyvázli bez zranění.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 01.08.2022 14:20



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka