Plzeňský biskup Tomáš Holub navštívil pacienty a odsloužil mši za nemocné a trpící

U příležitosti Světového dne nemocných, který připadá na polovinu února, navštívil Domažlickou nemocnici plzeňský biskup Tomáš Holub. Během dvouhodinové návštěvy obešel oddělení následné péče, interní a chirurgii, kde se setkal se zhruba patnácti pacienty.

Jarní servisní akce AUTO CB

Se všemi krátce pohovořil, popřál pokud možno brzké uzdravení a dle potřeby či přání pacientů poskytl obvyklé duchovní služby. Na závěr pak odsloužil v nemocniční kapli mši za nemocné a trpící. Po celou dobu návštěvy doprovázel biskupa nemocniční kaplan Wojciech Pelowski.

„Biskup by se rád setkal i s větším počtem pacientů. Rád s nimi mluví a naslouchá. Ale bohužel byl omezen časem,“ uvedl nemocniční duchovní s tím, že pacientům, se kterými se setkal poskytl pomazání nemocných, svaté přijímání nebo společnou modlitbu. „A pochopitelně se setkal a popřál hodně síly a empatie i zdravotníkům,“ doplnil Pelowski.

Tomáš Holub navštívil Domažlickou nemocnici už podruhé za poslední rok. Při loňské březnové návštěvě mimo jiné požehnal spolehlivý provoz a bezpečné cesty novým nemocničním sanitkám. A také loni zašel na lůžková oddělení za nemocnými.   

„Hlavním přínosem jeho návštěv je, jak dokáže udělat radost a posílit ve víře v uzdravení řadu pacientů. Jeho návštěva je vždy zejména pro věřící pacienty i zdravotníky emotivní a posilující. Ale nejen pro věřící. Z pana biskupa vždy vyzařuje vstřícnost a lidskost ke všem, které potkává. Je inspirativní osobností, jak se k sobě i k pacientům vzájemně chovat," uvedl za nemocnici Jiří Kokoška.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka