Plzeňský Daikin vykázal roční zisk 351 milionů korun

Plzeňský závod světoznámého výrobce klimatizací vykázal v posledním uzavřeném účetním roce (do 31.3.2018) zisk 351 237 000 korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

V rámci tohoto období vyprodukoval nejvíce klimatizačních jednotek. Pracovníci vyrobili celkem 1 549 000 vnitřních a 583 000 venkovních klimatizačních zařízení. V rámci uplynulého účetního roku byly vyráběné klimatizace plněny moderním ekologickým chladivem R32. Významným mezníkem bylo spuštění výroby nového modelu Stylish. V novém účetním období chce Daikin v plzeňském závodě navýšit výrobu zhruba o 6 %.

Plzeňskému Daikinu se daří. V posledním ukončeném účetním roce vyrobil nejvíc klimatizačních jednotek v rámci své výrobní historie, která začala v roce 2004, a dosáhl rekordních prodejů na evropském trhu. Výrobky z plzeňského závodu se prodávají nejen v evropských zemích, ale také například v Japonsku, USA, Thajsku, Číně nebo Austrálii. V novém účetním roce plánuje Daikin navýšit celkovou výrobu zhruba o 6 % a počítá se i s novými modely klimatizací.

Důraz na ekologii a spokojenost pracovníků
Daikin dlouhodobě usiluje, aby výroba i výsledné produkty splňovaly nejpřísnější možné ekologické normy. Z toho důvodu plní nové klimatizace ekologickým chladivem R32, jež bylo vyvinuté přímo v plzeňském závodu. Skupina Daikin také každoročně zveřejňuje zprávu o společenské odpovědnosti firem. „K 31. březnu 2018 pracovalo v plzeňském Daikinu 1 129 pracovníků, včetně členů vývojového oddělení. Nejvíce pracovníků bylo ve věkové skupině 31 až 40 let. Průměrné navýšení mezd v uplynulém účetním roce činilo 4 %,“ uvádí Yasuto Hiraoka, nový výkonný ředitel plzeňského Daikinu, a dodává: „Vedení podniku vyvíjí mnoho aktivit, aby zaměstnanci byli v závodě spokojení. Zajišťujeme zdravotní péči, zkvalitňujeme pracovní prostředí, neustále zvyšujeme výši mezd nebo bezpečnost práce a provozujeme autobusové linky, díky kterým mohou v podniku pracovat i lidé ze vzdálenějších lokalit.“

Nová klimatizační jednotka Stylish
Koncem února 2018 začal plzeňský Daikin vyrábět novou klimatizaci Stylish. Tento model je nejmenší klimatizační jednotkou ve své třídě a disponuje novými moderními technologiemi, které pocházejí mimo jiné i z plzeňského vývojového centra. „Mezi jedinečné technologie modelu Stylish patří Grid-EYE senzor s Wi-Fi adaptérem zabudovaným přímo v samotné jednotce. Senzor zajišťuje schopnost klimatizace detekovat pohyb osob v bezprostředním okolí, a přizpůsobit tak svoji aktivitu. Další výrobní inovací je technologie CFF, která zajišťuje téměř nulovou hlučnost,“ dodává Yasuto Hiraoka.

Změna ve vedení podniku
Výkonným ředitelem plzeňského Daikinu se 1. května 2018 stal Yasuto Hiraoka. V úřadě vystřídal Tetsuya Babu. Yasuto Hiraoka přišel do plzeňského závodu z oddělení Global Business Development a ve společnosti Daikin pracuje již 25 let.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
19.10.2018 08:10



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka