Plzeňský kraj řeší podporu začínajících inovativních firem

Pro začínající firmy, které přinášejí nová a inovativní řešení, připravuje Plzeňský kraj pilotní verzi nového systému podpory. Pilotní program vzniká v rámci projektu Smart Akcelerátor Plzeňského kraje II.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Jeho cílem je ověřit možnosti realizace  zcela nového konceptu programu podpory začínajících firem.

„Plzeňský kraj chce být atraktivním krajem pro zájemce o studium a o inovační řešení. Atraktivita není pouze ve vynikající poloze a infrastruktuře, ale také partnerství s univerzitou, firmami s inovativním potenciálem a s ostatními hráči na poli kreativity a inovací,“ uvedla Marcela Krejsová, radní Plzeňského kraje pro oblast cestovního ruchu, partnerských regionů, vnějších vztahů a podpory podnikání.

Pilotní fáze inkubačního programu, která je určená pro 3 – 6 subjektů, právě startuje a je určena těm (jednotlivcům nebo týmům), kteří pro uskutečnění svého inovačního podnikatelského záměru již firmu založili nebo se k tomu v blízké době chystají. Nemusí se jednat jen o studenty či čerstvé absolventy vysokých škol, kteří bývají často spojováni se startupy. Vhodnými účastníky jsou i zkušení odborníci či manažeři, kteří objevili mezeru na trhu nebo zajímavé technické řešení.

Cílem pilotního ověření programu je zjistit, zda připravovaná metodika spolupráce konzultantů se začínajícími firmami je přínosná a může vést k úspěšnému startu podnikání. Začínající firmy budou mít možnost zdokonalit svůj podnikatelský záměr, ujasnit si, jak dále postupovat, aby se ubíral správným směrem. V programu bude možné po dohodě s  konzultantem získat i další služby potřebné k přípravě či zahájení realizace záměru, jako je dokončení technického vývoje produktu, jeho testování a certifikace či pronájem pracovního místa v coworkingové kanceláři.

Nezávazné přihlášky k účasti v pilotním programu je možné podat přes webový formulář na adrese https://www.inovujtevpk.cz/prihlaska-inkubace. Podrobnější informace poskytne Ing. Lenka Palánová, e-mail: palanova@rra-pk.cz .
Poslední termín pro podání nezávazné přihlášky je 9. 6. 2021.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 10.06.2021 08:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka