Plzeňský Prazdroj a město Plzeň pokračují ve spolupráci

Plzeňský Prazdroj a město Plzeň v pondělí smluvně stvrdily svoji spolupráci pro rok 2019.

Cílená propagace v Plzni

Uzavřená deklarace zahrnuje především rozvoj cestovního ruchu, propagaci města a podporu významných kulturních a společenských akcí. Zaměřuje se ale i na další společenská či enviromentální témata, jakými jsou například projekt zodpovědné konzumace alkoholu nebo vypracování dlouhodobé koncepce v oblastech zásobování energií, vodárenství a čištění odpadních vod. Nově jsou hlavní body vzájemné spolupráce provázány se strategickým plánem města Plzně.

Již po patnácté podepsaly Plzeňský Prazdroj a město Plzeň deklaraci o vzájemné spolupráci. Stalo se tak dnes při vzájemném setkání Rady města Plzně s vrcholným vedením Prazdroje na půdě plzeňského pivovaru, kde ji svými podpisy stvrdili Grant Liversage, generální ředitel Plzeňského Prazdroje, a primátor Plzně Martin Baxa.

„Velmi si vážíme dlouholetého partnerství s naším sídelním městem. Společně přispíváme ke zlepšení kvality života v Plzni a zvyšujeme atraktivitu města pro turisty,“ říká generální ředitel Plzeňského Prazdroje Grant Liversage.

„Osobně mě velmi těší, že se naše partnerství s Plzeňským Prazdrojem rok od roku prohlubuje. Plzeňský Prazdroj šíří dobré jméno Plzně po světě, je jedním z nejvýznamnějších symbolů naší metropole i celého kraje a právem patří mezi nejnavštěvovanější turistické cíle v České republice. Jeho areál je i živým kulturním a společenským centrem, zcela přirozeně tak sdílí cíle, zájmy a potřeby našeho města a jeho občanů,“ uvádí primátor města Plzně Martin Baxa.

Plzeňský Prazdroj letos podpoří aktivity města Plzně, jež se prioritně zaměřují na rozvoj industriálního turismu. „Stali jsme se partnery připravované odborné konference týkající se této oblasti i celého festivalu Industry open, který letos v červnu pořádá město Plzeň a Plzeňský kraj,“ říká Rudolf Šlehofer, manažer oddělení historického dědictví a turismu Plzeňského Prazdroje.

Mimo vlastní akce pivovaru v Plzni, k nimž patří pořadatelství červnového Gambrinus dne a říjnového Pilsner Festu, bude Prazdroj s městem spolupracovat také na květnových Slavnostech svobody, srpnové Sportmánii či zářijovém Dnu s IZS. Obě strany se též dohodly na další podpoře projektu Respektuj 18 upozorňujícího na nebezpečí alkoholu pro děti a mladistvé. V průběhu celého roku se tak budou věnovat prevenci a omezování konzumace alkoholu nezletilými.  Pokračovat bude také grantový program Prazdroj lidem, který pomáhá zvyšovat kvalitu života obyvatel města. Stejně jako loni na vybrané prospěšné aktivity pivovar rozdělí částku 2,4 milionů korun.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka