Plzeňští lukostřelci měli na dorosteneckém šampionátu medailové žně

Na sklonku prázdnin se v Praze - Libuši konalo mistrovství republiky dorostu v terčové lukostřelbě, kterého se zúčastnilo bezmála osm desítek mladých lukostřelců.

Cílená propagace v Plzni

Nechyběli zástupci plzeňského regionu: LO TJ Spartak Chrást, 1. LK Plzeň 1935 a LK ARCUS Plzeň. Dva posledně jmenované kluby domů přivezly celkem 12 medailí, z toho 4 mistrovské tituly.

Týden po zisku mistrovského titulu mezi ženami vybojovala zlato také ve své kategorii juniorek reflexní luk Marie Horáčková z LK ARCUS Plzeň. „Vloni mi dorostenecký titul unikl, prohrála jsem finále s Petrou Morávkovou z Patriotu Brno. Letos, v mé poslední dorostenecké sezóně, jsem si přála zlato získat. Jsem moc ráda, že se mi to povedlo,“ dělí se o své pocity po závodě Marie Horáčková. Závodnice Arcusu vyhrála kvalifikaci a do finále prošla hladce, vždy s čistým skóre 6:0. Ve finále měla za soupeřku Barboru Kramperovou, z LK CERE Praha, druhou nejlepší juniorku. Souboj byl napínavý, ale nakonec skončil bez rozstřelu stavem 7:3 pro Horáčkovou.
Mezi juniory se překvapením šampionátu stal Dominik Kalvas z 1. LK Plzeň 1935, který se z 10. místa v kvalifikaci prostřílel až na nejvyšší stupeň vítězů. V osmifinále se mu podařilo vyřadit poměrem 6:0 Tomáše Boudu z Chebu. Ve čtvrtfinále se Dominik Kalvas utkal s Vojtěchem Chocholou, závodícím za LK ARCUS Plzeň, jenž byl v kvalifikaci druhý. Tento souboj se podařilo Dominiku Kalvasovi dotáhnout do rozstřelu, ve kterém vyhrál zásahem do středové desítky. To mu dodalo energii a v semifinále porazil Filipa Vacha z Ostravy 7:1 a ve finále vítěze kvalifikace a největšího favorita na titul Davida Vítovce z LK CERE Praha 7:3.

Třetí zlatá medaile putovala do ARCUSu, a to v soutěži smíšených dvojic juniorů. Marie Horáčková s Vojtěchem Chocholou obsadili v kvalifikaci druhé místo. V seminifále porazili ostravskou dvojici 6:0 a ve finále se utkali s párem LK CERE Praha. Tento souboj skončil 5:1.
O čtvrté zlaté medaili v soutěži družstev juniorů rozhodovalo plzeňské derby. Tým 1. LK Plzeň 1935 ve složení Matěj Jech, Jiří Buňata, Dominik Kalvas a Eliška Beránková byl v kvalifikaci první. O jediný bod za ním skončilo družstvo LK ARCUS Plzeň ve složení Vojtěch Chochola, Marie Horáčková a Aneta Bolehovská. Počáteční náskok Arcusu dokázal tým LK Plzeň dotáhnout do rozstřelu, ve kterém byli lukostřelci ze Štruncových Sadů opět o jeden bod lepší, takže na ARCUS zbylo stříbro.
Stejný kov ještě vybojovali Johana Horáčková a Jakub Bešta, LK ARCUS Plzeň, v soutěži smíšených dvojic kadetů a mezi kadetkami Barbora Soukupová z 1. LK Plzeň 1935.

Do stejného klubu putovaly ještě čtyři bronzové medaile, o které se zasloužili: juniorka Eliška Beránková sama za sebe a s Matějem Jechem v soutěži smíšených dvojic juniorů, kadetská smíšená dvojice Barbora Soukupová s Adamem Bártou a družstvo kadetů ve složení Adam Bárta, Patrik Dimov, Jan Vlachovský a Josef Zalabák. Poslední bronzovou medaili přivezlo družstvo kadetek LK ARCUS Plzeň, jmenovitě Johana Horáčková a sestry Petra a Markéta Bednářovy.  
Dorostenecký šampionát zaznamenal novinku v rámci české republiky. Finálové souboje jednotlivců byly přenášeny přímým přenosem na internetovém kanálu youtube stejně jako špičkové zahraniční závody.

VÝSLEDKY
JEDNOTLIVCI REFLEXNÍ LUK:
JUNIOŘI:
1. Kalvas Dominik 1. LK Plzeň 1935
2. Vítovec David LK CERE Praha 
3. Neuwirth Karel LK Znojmo

5. Chochola Vojtěch LK ARCUS Plzeň
6. Jech Matěj 1. LK Plzeň 1935
7. Buňata Jiří 1. LK Plzeň 1935 

JUNIORKY:
1. Horáčková Marie LK ARCUS Plzeň
2. Kramperová Barbora LK CERE Praha
3. Beránková Eliška 1. LK Plzeň 1935

5. Bolehovská Aneta LK ARCUS Plzeň

KADETI:
1. Křesala Josef Lukostřelba Prostějov
2. Roba Michael Lukostřelba Prostějov
3. Orel Dominik Petr LO TJ Mar. Hory Ostrava

8. Bešta Jakub LK ARCUS Plzeň
dělené 9. místo: Bárta Adam  1. LK Plzeň 1935
  Zalabák Josef 1. LK Plzeň 1935
KADETKY:
1. Grapová Klára LO TJ Mar. Hory Ostrava
2. Soukupová Barbora 1. LK Plzeň 1935
3. Škarková Zuzana LO TJ Sokol Šanov

dělené 9. místo: Horáčková Johana LK ARCUS Plzeň
  Honzíková Eliška  LO TJ Spartak Chrást
 
MIX TEAM REFLEXNÍ LUK:
JUNIOŘI:
1. LK ARCUS Plzeň (Marie Horáčková, Vojtěch Chochola)
2. LK CERE Praha
3. 1. LK Plzeň 1935 (Eliška Beránková, Matěj Jech)

KADETI:
1. LO TJ Mar. Hory Ostrava
2. LK ARCUS Plzeň (Johana Horáčková, Jakub Bešta)
3. 1. LK Plzeň 1935 (Barbora Soukupová, Adam Bárta)

DRUŽSTVA REFLEXNÍ LUK:
JUNIOŘI:
1. 1. LK Plzeň 1935 (Matěj Jech, Jiří Buňata, Dominik Kalvas, Eliška Beránková)
2. LK ARCUS Plzeň (Vojtěch Chochola, Marie Horáčková, Aneta Bolehovská)
3. LO TJ Mar. Hory Ostrava

KADETI:
1. Lukostřelba Prostějov
2. LO TJ Mar. Hory Ostrava
3. 1. LK Plzeň 1935 (Adam Bárta, Patrik Dimov, Jan Vlachovský, Josef Zalabák)

KADETKY:
1. LO TJ Mar. Hory Ostrava
2. LO TJ Sokol Šanov
3. LK ARCUS Plzeň (Johana Horáčková, Petra Bednářová, Markéta Bednářová)

Výsledky zapsané on-line jsou k dispozici na adrese:
https://rcherz.com/cs/competitions/detail/8080/26_MCR_dorostu_v_tercove_lukostrelbe_2017

text a foto: barbora horáčková



Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka