Plzeňští stepaři přivezli medaile z Mistrovství ČR, postupují na MS

Výprava plzeňského Step by step studia Kamily Borovské přivezla v kategorii formací z Mistrovství ČR 2022 Grand finále – Hradec Králové - TAP DANCE jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili a formace obsadily i dvě čtvrté příčky.

Cílená propagace v Plzni

 Stříbrnou medaili získalo ve své kategorii trio dětí. Všechna tato místa jsou postupová a plzeňským stepařům zajišťují účast na Mistrovství světa, které se bude konat v listopadu v německé Riese.

„Na mistrovství světa pojedou všechny naše formace, které soutěžily. To se nám ještě nikdy nepodařilo a je to obrovský úspěch. Moc to všem našim stepařům přeji, podávali opravdu skvělé výkony! Po dlouhé době mohli opět naplno ukázat před porotou a ostatními stepaři z celkem 13 studií z ČR svoji celoroční práci,“ říká o svých svěřencích choreografka, trenérka a majitelka plzeňského Step by step studia Kamila Borovská.

Do Hradce Králové se z Plzně vydalo celkem 73 stepařů, jejich soutěž probíhala 26. 5.
Druhé místo si vybojovala formace v kategorii Adults 2 se skladbou Aladin, třetí místo získala formace dětí se skladbou Hard Knock Life, čtvrté příčky obsadily formace dospělých se skladbou Leave Me Alone a formace juniorů se skladbou Bella Ciao. Stříbrnou medaili získalo trio dětí Price Tag (Anna + Agáta + Valerie). Valerie Krocová vybojovala zároveň i 7. místo v sólovém stepu dětí a na šestém místě se umístilo duo juniorů Jan Borkovec a Jan Suchan. Dětské a juniorské stepaře čeká 11. a 12. června ještě účast na Mistrovství Evropy, které se koná v Praze. „Na tuto soutěž pojede naše trio děvčat a duo chlapců, všichni jsou moc šikovní a talentovaní,“ doplnila Kamila Borovská.

O prázdninách budou stepaři trénovat v rámci soustředění v Nových Hutích na Šumavě, kde už začínají pracovat na nových choreografiích pro nadcházející sezónu. Na konci srpna se účastní příměstského soustředění. „Od 5. září k nám opět mohou přicházet noví zájemci o step. Otevíráme kurz pro nejmenší děti, kurz pro začátečníky děti a juniory i začátečnický kurz pro dospělé. Již teď máme nové zájemce, kteří se k nám hlásí prostřednictvím našich webových stránek www.stepbystepstudio.cz,“ dodala Kamila Borovská.

Plzeňské Step by step studio vzniklo v roce 2010, sídlí v prostorách DEPO2015 a v současné době ho navštěvuje na 200 stepařů všech věkových kategorií. Spolek K.R.O.K., který Studio provozuje, pořádá i Plzeňský festival stepu.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 31.05.2022 14:05



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka