Podvodnice na internetové seznamce vylákaly z muže půl milionu

Pod taktovkou podvodnice investoval různé virtuální měny za účelem dalšího zhodnocení do virtuální burzy. Během pěti měsíců přišel postupně o půl milionu korun.

Cílená propagace v Plzni

Policisté obvodního oddělení Plzeň 2 se intenzivně zabývají nahlášeným případem podvodného jednání, který přišel nahlásit podvedený muž, který se prostřednictvím cizí internetové seznamky seznámil se ženou, která si časem získala jeho důvěru a postupně ho přesvědčila a zasvětila do světa virtuální měny a investic. Posléze se stal jejím investorem, založil si pro tyto účely účet na jí doporučené burze a pod její taktovkou jí na účet naposílal v jednotlivých částkách virtuální měnu celkem za více jak 220 tisíc korun. Nákupy a prodej prováděla žena dle dohody a zisk z investic přeposílala na účet poškozeného. Vše se zdálo, že funguje dobře, finance na účtu poškozeného dané burzy se zhodnocovaly dle aktuálního vývoje na trhu virtuálních měn a tedy poškozený neměl podezření, že by ho chtěl někdo obelstít. Situace se však začala měnit v době, kdy chtěl poškozený provést výběr.

O pár měsíců později poškozeného na stejné cizí internetové seznamce oslovila jiná žena, která ho stejně jako v prvním případě přesvědčila o způsobu jak zhodnotit peníze a doporučila mu obchodování se zlatem vůči cizí měně, což poškozeného zaujalo. I v tomto případě se ženou začal spolupracovat v investicích na doporučené burze a postupně již sám investoval virtuální měnu v celkovém přepočtu za 280 tisíc korun do obchodování. Stejně dopadla investice i v druhém případě, vše se zdálo, že funguje dobře až do doby, kdy chtěl poškozený provést výběr z účtu.

Od měsíce února 2021 do současné doby investoval poškozený různé virtuální měny za účelem jejich dalšího zhodnocení do ženami doporučených virtuálních burz, přičemž v tomto období mu měl být znemožněn přístup k jeho investovaným prostředkům, kdy mu tím byla způsobena hmotná škoda ve výši půl milionu korun.

Během prověřování případu podvodu policisté zjistili, že internetové stránky, na kterých poškozený prováděl své obchody, již neexistují. Policisté po pachatelích dále pátrají.

Prevence pohledem policie
 Virtuální měny jsou stále aktuálnější a nabízejí nový druh financí a investic. S nimi se čím dál častěji také pojí podvody. Obětí internetového podvodu se může stát skoro každý. Největším nebezpečím v online prostředí je bohužel velký dosah. Bonusem pro potenciálního internetového podvodníka je to, že s obětmi nepříchází do fyzického kontaktu.

Možností samotného nákupu bitcoinu je mnoho. Doporučujeme proto najít si důvěryhodného a osvědčeného obchodníka, přes kterého budete transakce provádět. Určitě je dobré si o daném obchodníkovi přečíst recenze a zkušenosti ostatních. Jestliže se rozhodnete pro koupi bitcoinu, musíte myslet také na bezpečnost. 

Policisté upozorňují na internetové podvody a nabádají občany, aby byli opatrní. Všechny informace spojené s prodejcem se snažili ověřit dříve, než-li pošlou „kamsi" na účet své peníze. Při komunikaci na internetových sítích buďte obezřetní a nesdělujete žádné osobní údaje, čísla mobilních telefonů, potvrzovací kódy ani čísla účtu či platebních karet – žádné výše uvedené informace si volně neukládejte ve svém počítači. Obezřetný investor, šťastný investor!


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 10.07.2021 08:07



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka