Policisté dopadli pachatele vraždy v Těšínské v Plzni

Pachatelem je 28letý muž z jihu Čech.

Jarní servisní akce AUTO CB

V sobotu před pátou hodinou odpoledne přijali policisté oznámení o nálezu mužského těla bez známek života v Těšínské ulici v Plzni. Na místo okamžitě vyrazily policejní hlídky a byl přivolán i soudní lékař. Ten shledal, že na těle jsou zjevné známky cizího zavinění. Policisté začali zjišťovat totožnost zemřelého, jednalo se o 71letého muže a pozůstalým poskytli služby krizového interventa.

Ihned se provádělo ohledání místa činu a zajišťování stop a začalo se s prověřováním veškerých okolností. To znamená, že byly prováděny výslechy osob, vytěžování kamerových záznamů a probíhalo pátrání po pachateli nejen v Plzni, ale i v okolí.

V rámci prověřování tohoto případu a zjišťování veškerých skutečností vzniklo důvodné podezření, že pachatel by mohl mít na svědomí i další protiprávní jednání, ke kterému došlo v sobotu v ranních hodinách. Žena ve věku 53 let šla v Plzni na autobusovou zastávku U Prazdroje a u křižovatky u čerpací stanice si všimla muže, který se za ní následně vydal.  V chůzi pokračovala a najednou ucítila říznutí do nohy. Když se otočila, viděla muže, jak již utíkal pryč.

Intenzivní pátrání po pachateli probíhalo nejen v nočních hodinách, ale i v neděli. V rámci pátrací akce byli policisté z policejní stanice Zbiroh přivoláni do jedné obce na Rokycansku, kde došlo kolem páté hodiny odpoledne k vloupání do zemědělského objektu. Pachatel byl ale vyrušen a utekl. Policejní hlídka prohledávala okolí, když si policistka všimla schovaného muže. Dle zákona jej vyzvala, aby opustil ukrýt, ale muž nereagoval a policistku dokonce napadl golfovou holí. V tu chvíli na místo dorazil i psovod se svým psem a muže společně zpacifikovali a zajistili.

V rámci probíhajících úkonů trestního řízení vzniklo podezření, že právě tento muž mohl spáchat zvlášť závažný zločin vraždy a napadení ženy, což se následně potvrdilo. Kriminalisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje muže v pondělí obvinili ze spáchání přečinu ublížení na zdraví, ze zvlášť závažného zločinu vraždy a přečinu násilí proti úřední osobě. "Z naší strany bude státnímu zástupci podán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V současné době čekáme na výsledky soudní pitvy a výsledky znaleckých zkoumání nejen ze zajištěných stop a předmětů, ale i na osobu pachatele.  Policisté dnes nalezli i pravděpodobnou zbraň - nůž, kterou pachatel použil," řekla policejní mluvčí Martina Korandová. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 15.10.2018 19:47



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka