Policisté na Klatovsku si posvítili na opilé řidiče

Při nedělní dopravně bezpečnostní akci se policisté zaměřili na řidiče, kteří se nezdráhají usednout za volat vozidel pod vlivem alkoholu nebo návykových látek.

Jarní servisní akce AUTO CB

  Na Klatovsku proběhla v neděli 26. listopadu tohoto roku okresní dopravně bezpečnostní akce. Při uvedené akci se policisté zaměřili na řidiče, kteří před jízdou nebo během jízdy nedodrželi zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek. Policisté dále kontrolovali dodržování platných ustanovení  zákona o provozu na pozemních komunikacích a zaměřili se i na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.

V rámci akce 22 policistů zjistilo 11 dopravních přestupků a na blokových pokutách bylo vybráno 2 300 Kč.

Policisté při akci zjistili dva řidiče pod vlivem alkoholu a jeden pod vlivem psychotropních látek:

       Po obci Červené Poříčí jel v neděli 26. listopadu tohoto roku jednatřicetiletý muž z Klatov s vozidlem značky Citroën Xsara. Policisté jej zastavili ve 14.25 hodin na komunikaci I. třídy číslo 27. Muž se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 0,45 promile alkoholu.

     Hlídkou policistů z obvodního oddělení v Klatovech byl v neděli zastaven řidič vozidla tovární značky Škoda Octavia. Policisté jej zastavili v Klatovech na ulici Dr. Sedláka ve 14.35 hodin. Čtyřiatřicetiletý místní muž se podrobil dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem. Provedený test na omamné a psychotropní látky měl pozitivní na amfetamin. Muž byl převezen do zdravotnického zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve, protože odběr moči odmítl.

           V Klatovech byla na ulici U Čedíku zastavena hlídkou policistů z dopravního inspektorátu řidička jednačtyřicetiletá žena z obce u Klatov, která řídila vozidlo v 15.33 hodin. Dechová zkouška byla u řidičky s výsledkem měření 0,57 promile alkoholu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka