Policisté při kontrolách u Meclova zjistili dva přetížené kamiony

Při kontrolním vážení policisté zjistili u dvou vozidel překročení celkové hmotnosti. Ve dvou případech zahraničním dopravcům uložili kauce.

Jarní servisní akce AUTO CB

Policisté z dopravního inspektorátu v Klatovech ve spolupráci s Centrumem služeb pro silniční dopravu pro Plzeňský kraj  provádějí kontrolní vážení vozidel, jak na Klatovsku i Domažlicku.

Tentokrát vážení vozidel probíhalo ve středu 9. února letošního roku na Domažlicku na komunikaci I. třídy číslo 26 u obce Meclov, kde byly umístěny pomocné mobilní váhy.

V průběhu akce policisté zjistili dvě porušení překročení hmotnostních limitů.

Policisté zastavili v 9.35 hodin u odbočky na osadu Podhájí nákladní vozidlo značky Iveco, které řídil osmatřicetiletý cizinec. Při kontrolním vážení bylo zjištěno překročení celkové hmotnosti o 870 kg.

V 11.35 hodin hodinou zastavili vozidlo značky Iveco jehož řidičem byl třicetiletý cizinec. Vážením bylo zjištěno překročení hmotnosti na druhé nápravě o 1 300 kg a překročení celkové hmotnosti o 2 281 kg.

Policisté v obou případech zjistili provozovatele, kterými byli zahraniční dopravci.

Zahraničním dopravcům byla uložena kauce v prvním případě 9 000 Kč a druhém 27 000 Kč Zjištěné porušení provozovatele bude oznámeno správnímu orgánu k dalšímu projednání.

ZAMĚŘENÍ KONTROL NÁKLADNÍCH VOZIDEL:

Vážení se provádí na silnicích a místních komunikacích u vozidel, která spadají do kategorie M2, M3, N1, N2, N3, T, C, O, R s nebo jízdních souprav tvořených těmito vozidly.

Kontrolní vážení může zahrnovat kontrolu:
hmotnosti vozidla nebo jízdní soupravy
poměru hmotností vozidel v jízdní soupravě
rozložení hmotnosti na nápravy, skupiny náprav, kola nebo skupiny kol
rozměrů vozidla nebo jízdní soupravy včetně nákladu nebo kontrolu dodržení podmínek spojitelnosti vozidel v jízdní soupravu.

Policie ČR nebo celní úřady samostatně provádí nízkorychlostní kontrolní vážení, kdy zjišťují nedodržení hodnot pro hmotnost vozidla nebo jízdní soupravy nebo pro rozložení hmotnosti na nápravy nebo skupiny náprav stanovených zákonem o silničním provozu.

Podle zákona číslo 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích je řidič vozidla povinen na výzvu policisty nebo celníka podrobit vozidlo nebo jízdní soupravu nízkorychlostnímu kontrolnímu vážení.

Řidič vozidla je povinen řídit se pokyny osoby obsluhující zařízení na kontrolní vážení a předložit potřebné doklady.

ilustrační foto


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 12.02.2022 08:21



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka