Policisté v Plzni se zaměřili na chodce

V pondělí proběhla v Plzni dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na přecházení chodců. Vzorní chodci dostali reflexní pásku, hříšníci pokutu.

Cílená propagace v Plzni

Dopravní policisté Městského ředitelství policie Plzeň se zaměřili více na nemotorizované účastníky silničního provozu- chodce i cyklisty. Policie sledovala, zda chodci využívají k přecházení vozovek přechody, zda respektují světelná zařízení i jejich pohyb na silnicích. Během akce zkontrolovali několik desítek osob, a i když muži zákona působili při kontrolách spíše preventivně, našlo se i pár provinilců, kteří dostali pokutu. Většina chodců ovšem odcházela s úsměvem a reflexním páskem, který dostali od policistů za vzorné chování při přecházení komunikace.

Chodci by si měli především uvědomit, že patří k nejzranitelnější skupině účastníků silničního provozu. Ne vždy platí, že má chodec na přechodu přednost. Přecházení vozovky či silnice je vždy riziková situace, při které může dojít k nehodě. Vina nemusí být vždy na straně řidiče. Chodec má ze zákona povinnost být ohleduplný, pozorný a opatrný.

foto: pčr

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka