Akce byla součástí projektu MAP II financovaného Evropskou unií a ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy.
„Cílem návštěvy kolegů ze školních jídelen bylo sdílení pracovních zkušeností a ukázka pozitivních vzorů a příkladů, které naše 10. školní jídelna Plzeň může v tomto ohledu nabídnout. Během dopoledne jsme kolegy také seznámili s fungováním naší organizace, diskutovali jsme společně o aktuálních problémech jednotlivých provozů, a to například o výběru surovin, spotřebním koši či kvalitě stravy. Celá delegace ochutnala porce jednotlivých jídel, které byly v daný den na jídelníčku dětské jídelny. Společně s šéfkuchařem Miloslavem Slavíkem si účastníci prohlédli kuchyni a sklad surovin, kde detailněji rozebírali jednotlivé suroviny. Projekt by měl přispět k navázání nejen přátelských vztahů mezi organizacemi, ale i k získání nových informací k provozu, výměně zkušeností nebo například receptů,“ vysvětlila Olga Süssová, ředitelka 10. školní jídelny.
foto: 10. školní jídelna