Předsedkyně Sněmovny dostala plzeňskou mikinu

Primátor Pavel Šindelář přijal na radnici předsedkyni Poslanecké sněmovny a TOP 09 Markétu Pekarovou Adamovou, dárkem odlehčil téma návštěvy.

Cílená propagace v Plzni

Předsedkyni Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Markétu Pekarovou Adamovou přivítal ve čtvrtek 15. září na plzeňské radnici primátor Pavel Šindelář. Radnice byla jednou z jejích zastávek, v Plzni si dále prohlédla městskou kreativní zónu DEPO2015 i novou tramvajovou vozovnu za 1,7 miliardy korun, s jejíž výstavbou město nyní finišuje.

Tématem setkání Markéty Pekarové Adamové s primátorem byla mimo jiné i aktuální energetická situace. Podle primátora Pavla Šindeláře má západočeská metropole tu výhodu, že teplo do místních domácností dodává Plzeňská teplárenská, již vlastní město spolu se skupinou EPH. „Našim občanům díky tomu garantujeme, že se pro ně v roce 2023 ceny tepla nezvednou. Chceme tak lidem usnadnit situaci v této složité době,“ řekl primátor. Pro odlehčení připravil pro Markétu Pekarovou Adamovou vedle květiny také „tematický“ dárek, a to teplou mikinu z legendární plzeňské kolekce #COPATUTOJE a od Plzeňské teplárenské hřejivou deku. „Berte tyto dary, prosím, trochu s nadsázkou,“ uvedl primátor. Ten zmínil i to, že pro Plzeňany se v příštím roce nebudou zvedat ani ceny vodného a stočného, předplatné v MHD, na stejné úrovni jako letos zůstanou také nájmy v městských bytech i nebytových prostorech.

Plzeňská teplárenská si může dovolit ponechat ceny na stejné úrovni nejen díky dobrému dlouholetému hospodaření, ale zejména díky tomu, že není jakkoliv závislá na dodávkách plynu z Ruska. Jejím zdrojem vytápění je komunální odpad, který se zpracovává ve spalovně v Chotíkově, biomasa v podobě štěpky a zbytek spotřeby doplňuje hnědé uhlí. Plzeňská teplárenská dodává teplo do více jak 54 tisíc plzeňských domácností, což představuje přibližně 163 tisíc obyvatel města z celkového počtu 180 tisíc obyvatel Plzně. Současně dodává teplo i do škol, školek, zařízení sociální péče, zdravotnických zařízení a plzeňských firem. Ani pro ně se cena odebíraného tepla v roce 2023 nezmění.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka