Premiérovou ligovou výhru sezony si Viktoria připsala proti Pardubicím

Premiérovou výhru v nové sezoně FORTUNA:LIGY si mohou viktoriáni odškrtnout. V rámci 2. kola přivítali na domácí půdě Pardubice, které porazili 2:1. O zisku všech bodů se gólově postarali Jan Kliment a Milan Havel.

Cílená propagace v Plzni

První střelecký pokus měli na svědomí „perníkáři.“ Michal Hlavatý přihrál na hranici vápna Pavlu Černému, jehož zakončení jen těsně minulo Staňkovu svatyni. Hosté byli i nadále vepředu aktivnější, v následné situaci Tomáš Solil nahrál Kamilu Vackovi a Jindřich Staněk si připsal první zákrok zápasu.

To viktoriáni se radovali hned ze své první vážnější situace, Cadu odcentroval přesně na hlavu Jana Klimenta a bylo to 1:0! Téměř okamžitě měly Pardubice šanci vyrovnat, když Emil Tischler předal balon pod sebe volnému Dominiku Janoškovi, kterého výborně vychytal jeho bývalý spoluhráč Jindřich Staněk. Záložník s číslem 39 poté vyzkoušel reflexy Staňka střelou ze střední vzdálenosti.

Hráčem prvního poločasu byl jednoznačně plzeňský gólman. Těsně před odchodem do kabin se s ničím nepáral Kamil Vacek, z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl a jeho dělovku fantastickým zákrokem vytáhl Staněk do břevna. Potom to ještě z hranice vápna zkoušel po rychlém protiútoku Emil Tischler, ale bránu minul.

Hned na začátku druhé půle udělal trenér Michal Bílek trojité střídání, aby oživil hru svého týmu. Jenže Pardubicím se podařilo během první desetiminutovky vyrovnat, několikrát odražený balon propadl až k Tomášovi Solilovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Západočeši se pokoušeli vzít si vedení okamžitě zpátky, po centru Pavla Buchy ale Václav Pilař hlavičkoval jen do náruče Jakuba Markoviče.

V ještě větší šanci se ocitl Tomáš Chorý, jenž neproměnil přesný centr Milana Havla v gól, když hlavou minul bránu. Červenomodří po inkasované brance převzali otěže hry, v následné možnosti vystřelil jen kousek vedle Jan Kopic. Čtvrt hodiny před koncem to konečně vyšlo, polovysoký centr Jana Sýkory zakončil z první Milan Havel a Viktorka znovu vedla.

Plzeň nakonec těžký zápas zvládla a proti Pardubicím si připsala premiérovou výhru v novém ročníku FORTUNA:LIGY, když zvítězila 2:1.

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Holík, Kaša, Čihák, Havel – Cadu (62. Kopic), Qose (46. Bucha), Kalvach, Mosquera (46. Pilař) – Kliment (46. Sýkora), Chorý (74. Dedič)

FK Pardubice

Markovič – Rosa (33. Kostka), Vlček, Toml, Helešic – Janošek – Tischler (74. Sychra), Solil, Hlavatý, Vacek (58. Lima) – Černý (74. Huf)

statistiky

Branky: 21. Kliment, 75. Havel – 55. Solil, ŽK: Dedič – Toml, Hlavatý, Rozhodčí: Zelinka – Hájek, Líkař

Diváci: 7251

fcv

Poznámka redakce: potisk dresů FC Viktoria Plzeň zajišťuje Adapt print Plzeň.

Potisk triček

ADAPT print Plzeň je partnerem klubu FC Viktoria Plzeň

Potisk triček

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 06.08.2022 23:25



5 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka