Primátor Plzně ocenil strážníky

V úterý 19. dubna 2016 se v Obřadní síni městské radnice uskutečnil slavnostní akt, při kterém bylo oceněno přes pět desítek strážníků a zaměstnanců plzeňské městské policie.

Cílená propagace v Plzni

Čestná ocenění ve formě stužek a medailí strážníkům, dále zaměstnancům Městské policie Plzeň osobně předal primátor města Martin Zrzavecký. 

„Je mi ctí vás tu dnes přivítat, moc si vážím vaší práce. Jsem velmi rád, že se nám postupně daří naplňovat cíle, které mají ukázat Městskou policii Plzeň v dobrém světle, ukázat, že jsme tady pro naše občany, pro Plzeňany. Do kanceláře primátora často chodí pochvalné dopisy a e-maily směrem k vám, a já za to děkuji a těším se na další spolupráci,“ řekl přítomným primátor Martin Zrzavecký.

Věrnostního ocenění se dostalo příslušníkům, kteří u městské policie slouží 20, 15,10 a 5 let. Další čestná ocenění byla udělena za mimořádný čin a záchranu života. 

Ocenění za mimořádný čin si převzal strážník Petr Kokoška z obvodní služebny Městské policie Plzeň Bory, který má za sebou několik dramatických a náročných odchytů zvířat. Mimo jiné odchyt krahujce v letu do ruky, záchranu srnky z ledového krunýře polo zamrzlé řeky, která trvala více než hodinu a v neposlední řadě nezapomenutelný odchyt divokého prasete, které zaběhlo do oploceného průmyslového areálu, poblíž nákupního centra Olympia. Pan Petr Kokoška tehdy pašíka, který uvízl až na druhý pokus v nastražené bariéře sítí a nechtěl se vzdát, zalehl doslova vlastním tělem.

  Ocenění za záchranu života si ještě převzali strážníci Jiří Linhart a Bc. Michal Košař, kteří poskytli profesionální první pomoc 31. října loňského roku dvěma lidem před budovou hlavního vlakového nádraží. Jeden muž ležel zraněný v bezvědomí a u druhé dozníval epileptický záchvat. Díky nim se jim dostalo rychle nejen profesionálně poskytnuté první pomoci, ale i včasné péči zdravotníků záchranné služby.

Ocenění za záchranu života patřilo také  strážníkům  Tomáš Heinovi  a Martinu  Machuldovi,  kteří v červnu loňského roku poskytli první pomoc zraněnému seniorovi, ke kterému se museli dostat nejdříve oknem. 

Čestné uznání za mimořádné plnění pracovních povinností při realizaci projektu „ Plac“ si poté odnesli asistenti prevence kriminality Renáta Tišerová a Jan Hanyk.

Součástí slavnostního aktu bylo také slavnostní vyřazení nových strážníků, kteří rozšířili řady městské policie. Nováčci v řadách městské policie si slavnostně převzali z rukou velitele Městské policie Plzeň Mgr. Karla Macha, MS., MBA  a vedoucího Odboru bezpečnosti a prevence kriminality Ing. Aleše Průši osvědčení pro výkon služby strážníka a služební odznaky. Než se ale všichni stali oficiálními strážníky, museli absolvovat před komisí Ministerstva vnitra povinnou zkoušku z odborné způsobilosti, kde museli prokázat znalost zákonů týkajících se jejich práce. Náročné zkoušce, kterou noví strážníci skládali, předcházel neméně náročný tříměsíční vzdělávací kurz, kde museli také mimo jiné zvládnout fyzickou průpravu pro výkon služby. Součástí kurzu byla i střelecká příprava.

  Odbornou přípravu strážníků čekatelů zajistil odbor vzdělávání MP Plzeň, který pro tuto činnost disponuje akreditací ve vzdělávacím programu „ Strážník obecní a městské policie“ uděleném Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka