Přístroje za 160 milionů korun už slouží pacientům v kraji

Přesnější a rychlejší diagnostiku, šetrnější a efektivnější léčbu nebo úplně nový typ péče či vyšetření.

Cílená propagace v Plzni

To vše umožní stovky kusů zdravotnické techniky a souvisejícího spotřebního materiálu, které v uplynulých měsících nakoupily s využitím dotace z Integrovaného regionálního operačního programu nemocnice v Domažlicích, Klatovech a Stodu. Od června už slouží všechny tyto přístroje v hodnotě zhruba 160 milionů korun pacientům.

Nemocnice pořizovaly s využitím dotace ve výzvě „Zvýšení kvality návazné péče“ přístroje na podporu a monitorování životních funkcí pro pracoviště intenzivní a resuscitační péče, zařízení pro radiodiagnostická oddělení, jednotlivé nástroje i kompletní celky pro operační sály, rehabilitační zařízení nebo vybavení laboratoří, ambulancí i lůžkových stanic. Celkem se jednalo o zhruba 200 druhů přístrojů, nástrojů a zařízení.

Nemocnice v Domažlicích nakoupila 250 kusů přístrojů za 42 milionů korun. Mimo jiné pohyblivý chodník pro nácvik chůze v rámci rehabilitace, lineární dávkovače, ultrazvuk, endoskopy či laparoskopickou věž. „Částečně se jedná o obměnu starších přístrojů. Nová generace nabídne pokročilejší funkce, budou rychlejší, přesnější. Z části ale jde o nová zařízení. Chceme rozšířit gynekologickou i chirurgickou operativu,“ říká ředitel nemocnice Petr Hubáček.

Hodnota 290 kusů přístrojů nakupovaných ve Stodské nemocnici je 44 milionů korun. Patří sem například mobilní rentgen pro traumatologické operace, desítky nových elektricky polohovatelných lůžek včetně antidekubitních matrací a stolků, plicní ventilátory, bicyklový ergometr, videogastroskopy a videokolonoskopy. „Obnovou a modernizací nejenže nabízíme lepší péči, ale také naše zdravotnické zařízení zatraktivňujeme pro zdravotnický personál, pro lékaře i sestry, kteří pochopitelně chtějí pracovat s kvalitním a moderním vybavením,“ doplňuje ředitel Stodské nemocnice Alan Sutnar.

Klatovská nemocnice pořídila 286 kusů přístrojů za více než 74 milionů korun. Třeba pro ortopedické operace artroskopickou věž, separátory pro odběr plazmy na transfuzní oddělení, echokardiograf, infuzní pumpy pro dětské pacienty a další.

Nejvýznamnější podíl pořizovaného vybavení ovšem směřoval v Klatovech do klinických laboratoří, konkrétně 77 kusů přístrojů za 34 miliónů korun. „Kromě obnovy starších přístrojů se podařilo dovybavit pracoviště několika unikátními přístroji,  které jsou dnes hlavně ve  fakultních nemocnicích. Od výměny očekáváme vyšší kvalitu, rychlost a přesnost,“ říká ředitel Klatovské nemocnice Jiří Zeithaml

Hlavní skupiny nakupovaných přístrojů
Vybavení klinických laboratoří
Přístroje pro intenzivní a resuscitační péči
Rehabilitační přístroje a vybavení
Přístroje zobrazovacích metod
Polohovatelná lůžka a příslušenství
Vybavení operačních sálů
Diagnostické a léčebné přístroje
Spotřební materiál a servis

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka