Putovní výstava soutěže Stavba roku se vrací do Plzně

Ve vstupních prostorách plzeňské Měšťanské besedy zpestří výstavní panely se všemi 40 přihlášenými stavbami do letošního ročníku soutěže vánoční dny a začátek nového roku 2022.

Cílená propagace v Plzni

 Jeden ze tří udělených titulů Stavba roku Plzeňského kraje 2020 získal Atriový dům ve svahu v Plzni. Titul byl udělen odbornou porotou za inovativní a mistrovské zvládnutí vnitřní prostorové organizace rodinného domu.

Poslední zastávkou putovních výstavních panelů představujících všech 40 přihlášených staveb do letošního ročníku soutěže Stavba roku Plzeňského kraje je město Plzeň. Ve vstupních prostorách Měšťanské besedy si budete moci prohlédnout výstavu od 15. prosince 2021 do 4. ledna 2022. Všechny stavby nominované na titul Stavba roku Plzeňského kraje 2020 jsou doplněny o hodnocení odborné poroty.

Atriový dům ve svahu v Plzni získal v letošním roce jeden z titulů Stavba roku Plzeňského kraje, a to za inovativní a mistrovské zvládnutí vnitřní prostorové organizace rodinného domu. V tom smyslu je objekt ve svahu významným obohacením typologie bydlení. Odborná porota také ocenila zajímavou prostorovou kompozici jednotlivých hmot soustředěných kolem centrálního atria a přesvědčivé estetické aspekty stavby. A v neposlední řadě jedno z nejdůležitějších kritérií – obyvatelé domu jsou nadšeni a maximálně spokojeni s jeho řešením pro každodenní život vícečlenné rodiny.

„S výstavbou na první pohled jiných, zajímavých domů jdou ruku v ruce i nová a tvůrčí řešení použitá v nosných konstrukcích, interiérech a exteriérech. Do života jsme uvedli dům, který kombinuje těžký a lehký dřevěný skelet, velkorysé prosklené plochy i plné plochy modřínové fasády. V interiérech se prostor dokázal nadechnout tím, že se otevírá až do hřebenů sedlových střech. Použití přírodních materiálů je nejen na fasádách a nosném systému, ale též vnitřní prostor oživuje dřevěný obklad,“ řekl Jaromír Eisman, ředitel společnosti PALIS Plzeň s.r.o., která je zhotovitelem stavby.

Více informací o soutěži na www.stavbarokupk.cz

Putovní výstava Stavba roku Plzeňského kraje 2020

Plzeň, ve vstupních prostorách Měšťanské besedy, Kopeckého sady 13, Plzeň

15. 12. 2021 – 4. 1. 2022

Poznámka redakce: Zemní kabelové šachty Langmatz doporučujeme jako chytré řešení inženýrské výstavby ve městech.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka