Razie ve věznici Bory: Jedenáct obviněných kvůli drogám!

Počátkem tohoto týdne proběhla ve věznici na plzeňských Borech rozsáhlá policejní akce zaměřená na drogovou kriminalitu. Výsledkem je zatím 11 obviněných.

Cílená propagace v Plzni

Počátkem tohoto týdne vyvrcholila velkým zásahem ve Věznici Plzeň dlouhodobá akce zaměřená na potírání drogové kriminality. Samotnému zátahu proti rozsáhlé a organizované drogové trestné činnosti předcházely několikaměsíční přípravy, na kterých se podílela mimo plzeňských policistů i vězeňská služba. Razie byla odezvou na opakující se pokusy o distribuci drog do věznice, které byly odhaleny jejími pracovníky.

 Zásah realizovaly desítky policistů a pracovníků vězeňské služby, nasazeni byli i čtyři policejní psi speciálně vycvičení na detekci omamných a psychotropních látek. Během akce bylo nalezeno a zajištěno celkem sedm mobilních telefonů a čtyři samostatné SIM karty, dále velké množství injekčních stříkaček a především pak krystalická látka, u které vzniklo důvodné podezření, že se jedná o pervitin, tedy zakázanou omamnou a psychotropní látku.

"V průběhu včerejšího dne si pak celkem jedenáct osob vyslechlo obvinění převážně ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Ti, u kterých bylo nalezeno hovorové zařízení, a ti, u kterých bylo prokázáno, že těmto osobám mobilní telefony umožnili používat, se pak navíc zpovídají z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Mezi trestně stíhanými osobami je sedm mužů, kdy v šesti případech se jedná o osoby ve výkonu trestu odnětí svobody, a čtyři ženy. Nejmladšímu obviněnému je 25 let, nejstaršímu 59 let. V tomto okamžiku nelze vyloučit, že po vyhodnocení všech informací a důkazních materiálů bude rozšířeno trestní stíhání o další osoby," říká policejní mluvčí Hana Štefflová. Nikdo z obviněných není zaměstnancem nebo pracovníkem věznice

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 28.06.2017 10:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka