Rekordně velký gospelový sbor pomůže v neděli (až) na dřeň

O víkendu zamíří do Plzně více než 90 zpěváků z celé republiky, aby si pod vedením renomovaných dirigentů Davida Daniela a Ruth Waldron zazpívali gospel.

Cílená propagace v Plzni

Již jedenáctý ročník workshopu Gospel (až) na dřeň pak v neděli 31. března vyvrcholí velkým benefičním koncertem ve prospěch Nadace pro transplantace kostní dřeně, který začíná v 18 hodin v Betlémské kapli v plzeňské Husově ulici (Maranatha). Vstupenky budou k dispozici na místě hodinu před začátkem koncertu. Koncert zahájí plzeňský soubor Touch of Gospel pod vedením Michala Beránka a všechny zpěváky doprovodí výborní muzikanti z kapely Moodshake a skvělý klavírista Martin Krč, který vyučuje na pražské Konzervatoři Jaroslava Ježka. Zazní moderní gospel od autorů jako je Fred Hammond, Larry Trotter nebo Hans Christian Jochimsen.

“Workshop Gospel (až) na dřeň začal v roce 2009 poměrně nesměle,” říká Michal Beránek, dirigent sboru Touch of Gospel a člen pořádajícího spolku Gospel Train.  “Letos se však zaplnila místa ve sboru během 14 hodin a dirigenty tak čeká práce s dosud největším gospelovým souborem, který kdy v Plzni zpíval. Závěrečný koncert mívá úžasnou a jedinečnou atmosféru, na kterou se všichni moc těšíme. Nenechte si ji ujít a přijďte si to s námi užít a pomoct nadaci. Vstupné v loňském roce nadaci přineslo více než 31 000 korun a my jsme zvědaví, jestli i tento zatím rekordní výtěžek v neděli 31. března překonáme.”

O lektorech:

David Daniel je černošský zpěvák, skladatel a dirigent, držitel ceny Stevieho Wondera za nejlepší mužský pěvecký výkon, pastor londýnského černošského evangelikálního kostela People’s Christian Fellowship.

Ruth Waldron je černošská zpěvačka, dirigentka a skladatelka, která pochází z Londýna, v současné době však žije v Norsku nedaleko Stavangeru a jako lektorka gospelu působila již v celé řadě zemí (např. v Dánsku, Polsku, Itálii nebo v Německu.)


O Nadaci pro transplantace kostní dřeně:
 

Nadace pro transplantace kostní dřeně pomáhá již od roku 1992 po celé České republice nemocným s onkologickým onemocněním krve, zejména s leukémiemi a lymfomy, ale i s dalšími život ohrožujícími krevními chorobami. Hlavní oblastí  podpory jsou dárcovství a transplantace krvetvorných buněk. Podporuje také zlepšování vybavení hemato-onkologických center a laboratoří, přispívá na vzdělávání, rozvoj vědy a výzkumu v oblasti hemato-onkologie a transplantační medicíny. Podporuje pacienty, kteří se díky své nemoci dostali do tíživé životní situace.


O gospelu:

Gospel je duchovní hudba Afroameričanů. Jde o žánr, který vznikl na počátku 20. století propojením duchovního obsahu a blues. Postupně se rozšířil i do Evropy, především do Skandinávie a Německa, ale od roku 2002 se dostává postupně i do České republiky.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka