Řidič nákladního vozidla jel po dálnici bez předního kola

Policisté, kteří vozidlo spatřili a následně zastavili a kontrolovali, nevěřili vlastním očím. Řidič o závadě věděl, chtěl prý najít nejbližší autoservis.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Tento týden probíhá celorepubliková dopravní akce, která je vyhlášena v souvislosti s nepříznivým vývojem dopravní nehodovosti a ve snaze ovlivnit nekázeň účastníků silničního provozu. Dne 9. června 2022 se tato akce uskutečnila na území Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje.

      V 11:30 hodin na 70. kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu si policisté krajského družstva oddělení silničního dohledu všimli vozidla, které bylo hrubě technicky nezpůsobilé pro provoz na pozemních komunikacích. Nákladnímu vozidlu tovární značky Volvo, které bylo v soupravě s přívěsem, chybělo levé přední kolo. Čtyřiatřicetiletý řidič z ciziny o závadě věděl, jel z Líní a chtěl cestou najít nějaký autoservis, kde by mu vozidlo opravili. Dopravní policisté evidují přestupek provozovatele vozidla i řidiče vozidla, jejich jednání bude oznámeno správnímu orgánu k projednání.

      Policisté řidiči v rámci řešení přestupku uložili kauci ve výši 10 tisíc korun. Nejčastěji k opatření kauce přistupují při řešení dopravních přestupků ze strany cizinců, a to pokud existuje reálná obava, že se přestupce bude správnímu řízení vyhýbat. Vždy se jedná o přestupky, které nelze projednat na místě formou uložení blokové pokuty, ale přestupek je po zadokumentování oznámen na příslušný správní úřad.

foto: pčr

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 11.06.2022 07:04



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka