Rokycanská nemocnice otevře následnou péči. Shání sestry

Rokycanská nemocnice zprovozní od září novou lůžkovou kapacitu - oddělení následné péče.

Cílená propagace v Plzni

Bude v nejvyšším patře lůžkového traktu v prostorách, které byly pro tento účel rekonstruovány už v roce 2018. Tehdy ale neměla nemocnice ke zprovoznění dostatek nelékařského personálu. Nyní už potřebuje doplnit do nově vznikajícího týmu jen poslední sestry a sanitáře. Nemocnice věří, že je přijme během prázdnin, aby v září otevřela prvních 20 lůžek.

„Do týmu sháníme ještě jednu nebo dvě praktické nebo všeobecné sestry a dva či tři sanitáře,“ říká ředitel nemocnice Jaroslav Šíma s tím, že kromě odpovídajícího finančního ohodnocení nabízí nemocnice sestrám i náborový příspěvek a zdravotníkům žijícím mimo Rokycany pomoc s hledáním bydlení a případně i ubytování v nově rekonstruovaných bytech u areálu nemocnice. „Mezi zaměstnanecké benefity pak patří dovolená nad rámec zákona, dotované stravování, příspěvek na penzijní pojištění a hrazené mobilní a datové služby i pro rodinné příslušníky,“ doplňuje ředitel.

Oddělení bude poskytovat lůžkovou léčebnou ošetřovatelskou a rehabilitační péči buď dlouhodobě nemocným pacientům, nebo pacientům, jejichž stav už nevyžaduje přímo pobyt na lůžku akutní péče, ale zároveň pro ně ještě není vhodná domácí péče. „Jedná se například o chronicky nemocné nebo starší pacienty, kteří potřebují pravidelný lékařský dohled a ošetřovatelskou péči nebo o pacienty po úrazech či operacích, kteří po pobytu na chirurgickém oddělení ještě potřebují rekonvalescenci a rehabilitaci přímo v nemocnici,“ doplňuje Jaroslav Šíma.

Oddělení bude léčit pacienty široké škály diagnóz různých odborností včetně interních, chirurgických, ortopedických, neurologických ale též onkologických či psychiatrických. Budou přijímáni jak z akutních lůžek Rokycanské nemocnice tak i z jiných zdravotnických nebo i sociálních pobytových zařízení, případně i z domácí péče.

Kapacita oddělení je 30 lůžek. Od září z nich bude v provozu 20, v drtivé většině na třílůžkových pokojích. Ty jsou již připravené včetně nových elektricky polohovatelných lůžek a nočních stolků.

Oddělení následné péče chtěla nemocnice provozovat už od počátku milénia. Lůžek následné péče je totiž v rokycanském okrese dlouhodobě nedostatek a poptávka po nich naopak stále roste. Svolení provozovat tato lůžka však nemocnice získala až v roce 2017, kdy však byl na českém trhu práce kritický nedostatek zdravotnického personálu. Nemocnici se ale postupně daří zdravotníky nabírat. V současné chvíli zaměstnává přes 40 lékařů, 120 sester a 50 dalších nelékařských zdravotníků.  

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka