Rozvoj galerie nebo nákup hudebních nástrojů. Plzeň podpoří kulturní aktivity

Celkem 5,5 milionů korun rozdělí v rámci individuálních dotací město Plzeň kulturním subjektům.


Z rozpočtu Odboru kultury Magistrátu města Plzně obdrží 1,5 milionu korun Galerie města Plzně, 1,5 milionu korun Plzeňská filharmonie a 2,5 milionu korun spolek k světu. Poskytnutí dotací schválilo Zastupitelstvo města Plzně na svém zasedání ve čtvrtek 16. května 2024.

„Galerie města Plzně využije dotaci na zajištění provozu, rozvoj činnosti a kulturního a uměleckého programu v letošním roce, a to zejména na pořádání a organizační zajištění výstav současného českého výtvarného umění s důrazem na kulturní potřeby plzeňského regionu, ale i s mezinárodním přesahem, na šíření a popularizace kulturních hodnot i posílení propagace činnosti galerie, rozvoj spolupráce s galeriemi a kulturními institucemi nejen v Plzni, ale také v České republice a zahraničí,“ popsala Eliška Bartáková, radní pro oblast kultury a památkové péče. 

Plzeňská filharmonie využije poskytnuté finance na částečnou úhradu nezbytných nákladů roku 2024, které souvisejí s nákupem potřebných hudebních nástrojů. Celkem 2,5 miliony korun také podpoří město projekt Plzeň – město 4 řek spolku k světu. „Hlavním posláním projektu je vytvořit jednotnou platformu, která bude spojovat veškeré dění kolem plzeňských řek včetně řady kulturních a uměleckých aktivit a bude se starat nejen o již vytvořenou základnu návštěvníků, kteří si zvykli na místa kolem řek chodit, ale přivede k vodě návštěvníky nové a bude tak konkurovat světovým metropolím, které okolí řek mají za jednu ze svých dominant a aktivně ji využívají,“ vysvětlila Eliška Bartáková.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Auto CB - Nová Škoda Kodiaq

Hlavní zprávy

 

Auto CB - Nová Škoda Kodiaq