Sdružení ProCit má cenu za pomoc lidem s autismem

Národní ústav pro autismus - Nautis vyhlásil vítěze pátého ročníku ceny APLAUS. Cena je určená pro toho, kdo se angažuje v osvětě porozumění autismu, pomáhá lidem s autismem, nebo je s ním spjat jiným způsobem.

Jarní servisní akce AUTO CB

Soutěž se vyhlašuje ve třech kategoriích, a to: jednotlivci (děti i dospělé), organizace a lidé s autismem.
Cenu APLAUS 2017 za organizaci roku převzala včera v Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky ředitelka Občanské sdružení ProCit, z.s. Irena Vítovcová.

ProCit již sedm let podporuje rodiny s dětmi s poruchou autistického spektra (PAS). Je registrovaným poskytovatelem sociálně aktivizačních služeb, pořádá kurzy plavání a cvičení ve spolupráci se ZČU Pedagogickou fakultou, katedrou TV a Plaveckým klubem Slávia VŠ Plzeň, z.s. Dále ProCit realizuje kurzy nácviků sociálních dovedností a logopedický kroužek.

Jako akreditovaná organizace se ProCit věnuje pedagogům a pedagogickým pracovníkům, pořádá pro ně kurzy, semináře a besedy.

Z výtěžku veřejné sbírky pořádá ProCit pro celé rodiny vzdělávací a sportovně - relaxační víkendové a týdenní pobyty. 

ProCit se věnuje i benefiční a osvětové činnosti, každoročně pořádá Benefiční koncert ve Staré synagoze a v loňském roce založil tradici rodinného modrého běhu RUN for ProCit.

V sobotu 1. dubna se v Borském parku sešlo téměř 400 běžců a ku příležitosti Světového dne porozumění autismu na podporu ProCitu uběhli 2 a 5 km. Připraven byl i dětský běh a doprovodný program pro celé rodiny.

 "Z ocenění máme obrovskou radost, vnímáme toto ocenění jako dík za sedmiletou podporu a pomoc rodinám s dětmi s autismem v Plzni a Plzeňském kraji. Pro ProCit je cena APLAUS 2017 prestižním oceněním a motivuje nás k další práci, která nás všechny v ProCitu baví" řekla Irena Vítovcová, předsedkyně, ředitelka Občanského sdružení ProCit, z.s.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 05.04.2017 07:12



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka