Skauti a skautky z kraje měří síly v závodu o nejlepší družinu

Krajské kolo tradičního Svojsíkova závodu prověří 7. – 9. června znalosti a dovednosti třiadvaceti družin skautů a skautek z celého regionu.

Cílená propagace v Plzni

Úkoly v závodu jsou inspirované dobou před sto lety, akce proběhne v Rokycanech na Skautské louce a v jejím okolí. Vítězná skupina postoupí do finále závodu – celorepublikového klání o nejschopnější skautskou družinu.

Jednou za dva roky závodí skauti a skautky ze všech krajů České republiky, aby porovnali své schopnosti, dovednosti a znalosti v široké škále disciplín. Svojsíkův závod je určen pro skauty a skautky ve věku 11–16 let a je vyvrcholením tradiční postupové soutěže čtyř až osmičlenných skautských družin. Probíhá na třech úrovních – základní, krajské a celostátní.

Cílem Svojsíkova závodu však není jen změření sil zúčastněných družin, ale hlavně podpora jejich fungování, spolupráce, setkávání skautek a skautů v regionu i v rámci Česka, obohacení oddílových programů o nové aktivity a využití skautských dovedností v simulovaných životních situacích.

Jednotlivá kola závodu jsou téměř vždy provázena zajímavým tématem. Rokycanští skauti letos slaví sto let svojí existence, a proto se rozhodli zasadit závod do doby první republiky. Organizátoři vymysleli skautským družinám řadu výzev a úkolů, na které se kluci a holky připravovali už průběhu roku. „Cílem příprav na závod je být co možná nejlépe sehraná parta. Důležité jsou schopnosti a dovednosti každého člena družiny, ale především myšlenka, že společně dokážete všechno,“ popisuje přípravy na závod skautská vedoucí Eliška Brabcová.
Celostátní finále Svojsíkova závodu se uskuteční v září 2019 v Chrastu u Chrudimi.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka