Škoda Electric dodává trolejbusy do Mariánských Lázní

Škoda Electric zahájila dodávku další ze svých zakázek pro tuzemská města – dodala první vozy z flotily osmi trolejbusů pro Mariánské Lázně.

Cílená propagace v Plzni

Lázeňské město si objednalo typ 30 Tr vybavený bateriovým pohonem, díky kterému může vozidlo v režimu elektrobusu ujet v běžném režimu i více než dvanáct kilometrů.

„Zatím jsme zákazníkovi předali první čtyři vozy, s dopravcem jsme také spolupracovali na proškolení řidičů,“ sdělil obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr a dodal: „Využití tohoto typu trolejbusů s bateriemi není omezeno jen na trolejovou síť a jejich nasazení je tedy značně flexibilní.“

Trolejbus Škoda 30 Tr je dvanáctimetrový třídveřový trolejbus, jehož veškerá elektrovýzbroj je uložena v kontejneru na střeše vozidla. Komfort cestujících zvyšuje plná nízkopodlažnost vozidla a snazší nástup a výstup pasažérů je usnadněn pomocí tzv. kneelingu, kdy se trolejbus nakloní až k hraně chodníku. Pohodlí při jízdě trolejbusem zlepšuje také výkonný systém vytápění i přehledný informační systém.

Škoda Electric dodává nové trolejbusy nejen pro řadu českých měst – například Teplice, Plzeň, Ústí nad Labem, České Budějovice, Pardubice, Brno, Opavu, nebo Ostravu – ale i pro města v zahraničí, jako maďarskou Budapešť, Kluž v Rumunsku, Bergen v Norsku nebo Limoges a St. Etienne ve Francii.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka