Škoda zahajuje v Bratislavě výrobu zcela nového Superbu. Nové vozy Škoda Superb najdete u Auto CB v Plzni

Od roku 2001 bylo vyrobeno 1,6 milionu vozů Superb tří generací, které tvoří vrchol značky Škoda mezi modely se spalovacími motory. Autorizovaný salon Auto CB v Plzni nyní nabízí skladové vozy Škoda Superb se slevou.

Jarní servisní akce AUTO CB

Čtyři týdny po světové premiéře, která proběhla nedaleko Prahy, zahájila společnost Škoda Auto v bratislavském závodě koncernu Volkswagen výrobu čtvrté generace modelu Superb. Přesunem vrcholného modelu se spalovacím motorem z Kvasin se v tamním závodě uvolní výrobní kapacita, která bude využita pro výrobu modelu Octavia. Od uvedení první novodobé generace vozu Superb v roce 2001 je tento vůz vlajkovou lodí mezi modely Škoda se spalovacími motory.

Máte zájem o vůz Škoda Superb? Více se dozvíte přímo v salonu AUTO CB

AUTO CB, spol. s r.o. je autorizovaný prodejce a servis vozů značky ŠKODA, zajišťuje také autorizovaný servis a prodej vozů značek Renault a Dacia. Společnost také nabízí pojištění a financování vozů. Pokud sháníte nový či ojetý vůz, autodíly nebo specializovaný autoservis Škoda v Plzeňském kraji, pokračujte na stránky www.autocb.cz! Podívejte se na aktuální skladové vozy Škoda Superb.

„Uvedení nové generace modelu na trh je pro všechny zaměstnance vždy velmi výjimečným okamžikem. A pro nový Superb to platí dvojnásob, protože v rámci takzvaného projektu Beta+ probíhal společný vývoj vozů Škoda Superb a Volkswagen Passat pod vedením značky Škoda. Dobře provedená realizace projektu a přesun výroby modelu Superb do Bratislavy jsou důkazem vysoké dovednosti a odborné znalosti zaměstnanců společnosti Škoda Auto. S novou generací našeho úspěšného vrcholného modelu se spalovacím motorem tak využíváme i významné synergie. Upřímně děkuji všem kolegům, kteří se s velkým pracovním nasazením podíleli na tomto projektu.“ Andreas Dick, člen představenstva společnosti Škoda Auto pro oblast Výroby a logistiky.

Synergie ve skupině objemových značek Core: výroba čtvrté generace modelu Superb v Bratislavě

Rozhodnutí o výrobě čtvrté generace modelu Superb v bratislavském závodě koncernu Volkswagen bylo oznámeno již v listopadu 2020. Tento krok se stal součástí projektu Beta+, jehož cílem je především využití synergií ve výrobní síti a další zvýšení efektivity. Společnost Škoda Auto byla zodpovědná za kompletní vývoj vozů Škoda Superb a Volkswagen Passat, výroba bude probíhat na stejné lince.

Přesunem modelu Superb do Bratislavy vytvoří Škoda v závodě v Kvasinách od léta 2024 kapacitu pro výrobu vozů Octavia. Díky tomu bude zároveň možné v závodě v Mladé Boleslavi vyrábět více elektromobilů.

Výroba modelu Škoda Superb na Slovensku začíná u dílů karoserie. Mnoho z nich se lisuje v bratislavském závodě a kompletace probíhá v nové karosárně. Hala byla dosud nevyužívaná a v rámci projektu Beta+ prošla kompletní přeměnou. Během necelých dvou let zde Škoda Auto instalovala více než 500 nejmodernějších výrobních strojů a ovládacích řídících zařízení spolu s pokročilou technologií lepení dílů, důležité bylo taktéž navázat spolupráci s novými dodavateli. 

Kromě toho byla rozsáhle přestavěna montážní hala: samotná linka, do které byly nové modely plynule začleněny, dosud nesloužila k výrobě plug-in hybridních vozidel, ale pouze konvenčních modelů Škoda a Volkswagen. Komplexní modernizace výrobní haly tak zahrnovala instalaci automatizačních manipulačních zařízení, průmyslových kamerových systémů a dalších technologií pro montážní linku. Vedle toho byla oblast výroby podvozků upravena tak, aby bylo možné na jedné lince vyrábět i plug-in hybridní verze.

Zásadní proměnou prošla v bratislavském závodě také lakovna, čímž bylo dosaženo vylepšených hodnot v oblasti ekologie. Přínosem pro ekologičtější provoz je například zavedení nových lakovacích kabin vybavených moderními systémy cirkulace vzduchu se schopností zachycovat těkavé organické látky.

Nový designový jazyk modelu Superb a široká nabídka pohonných jednotek

Výrobu čtvrté generace modelu Škoda Superb zahájí verze kombi, po níž bude v první polovině roku 2024 následovat hatchback. Nabídka moderních a úsporných agregátů zahrnuje tři benzinové motory s výkony od 110 kW (150 k) do 195 kW (265 k) a dva naftové motory o výkonech 110 kW (150 k) a 142 kW (193 k). Vedle toho nabídka zahrnuje nový plug-in hybridní pohon s čistě elektrickým dojezdem přes 100 km, který je určen výhradně pro verzi kombi, a také mild hybridní verzi – u modelové řady Superb použitou poprvé.

Superb: etalon designu a konstrukčních řešení značky Škoda od roku 1934

Odkaz modelu Škoda Superb sahá až do roku 1934, kdy byl představen vůbec první nositel tohoto jména: Škoda 640 Superb. Špičkové modely si slavné jméno uchovaly až do roku 1949. V roce 2001 Škoda historické označení oživila pro první novodobou generaci modelu Superb. Do dnešního dne bylo vyrobeno více než 1,6 milionu vozů této vlajkové lodi značky Škoda se spalovacím motorem.

Více o historii značky Škoda v Bratislavě se můžete dozvědět zde.

V salonu AUTO CB v Plzni najdete skladové vozy Škoda Superb

AUTO CB, spol. s r.o. je autorizovaný prodejce a servis vozů značky ŠKODA, zajišťuje také autorizovaný servis a prodej vozů značek Renault a Dacia. Společnost také nabízí pojištění a financování vozů. Pokud sháníte nový či ojetý vůz, autodíly nebo specializovaný autoservis Škoda v Plzeňském kraji, pokračujte na stránky www.autocb.cz! Podívejte se na aktuální skladové vozy Škoda Superb.

Zdroj: TZ Škoda

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka