Smečka tří psů utekla majiteli a ve Chválenicích roztrhala ovce

Policisté obvodního oddělení Plzeň 2 se intenzivně zabývají nahlášeným případem usmrcení ovcí, ke kterému došlo v sobotu dne 28. března 2020 v ranních hodinách.

Jarní servisní akce AUTO CB

V obci Chválenice v době okolo půl osmé hodiny ráno zjistil poškozený majitel ovcí, že smečka tří psů vnikla do jeho ohrady, kde bylo stádo ovcí. Tam natropila „paseku“, kdy celkem 17 kusů ovcí zardousila a roztrhala.

Jeden z nich se po takovém „masakru“ unavil a na místě usnul. Ten byl následně odchycen a zajištěn. Další dva psi zřejmě ještě neměli dost a běželi dále do nedaleké obce Šťáhlavy, kde si jen o půl hodiny později opět vyhledali stádo ovcí v uzavřené ohradě, do které vnikli a 10 kusů zardousili a roztrhali.

Všichni psi byli odchyceni ve spolupráci s jedním útulkem na Borovnu, kam byli i umístěni. Policisté šetřením případu zjistili, že se jedná o 3 očipované feny kříženců (dosud přesně nezjištěné rasy), které majiteli utekly z okolí Starého Plzence. Poškozeným farmářům vznikla škoda, která je předběžně odhadnuta na více jak 70 tisíc korun. Příčina a okolnosti jsou předmětem dalšího šetření plzeňských policistů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 31.03.2020 07:03



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka