Socha Svaté Anežky České zdobí Nemocnici Privamed

Ve čtvrtek krátce po poledni byla v prostoru kruhového objezdu uvnitř areálu stále se modernizující nemocnice Privamed slavnostně odhalena busta Svaté Anežky České.

Cílená propagace v Plzni

Slavnostnímu aktu byl přítomen a soše sv. Anežky České požehnal Mons. Tomáš Holub, biskup plzeňský.

„Při výstavbě původní nemocnice byla v těchto místech socha sovětské pionýrky, která byla koncem roku 1989 odstraněna. Při rekonstrukci areálu uvnitř nemocnice jsme se rozhodli, že zde nově umístíme sochu Svaté Anežky České v kapce krve jako tématicky vhodný symbol zdravotnictví a navážeme tím již podruhé na odkaz této patronky nemocných, neboť zhruba před čtyřmi roky jsme v Centru následné péče otevřeli též kapli Svaté Anežky České,“ sděluje úvodem MUDr. Miroslav Mach, předseda představenstva společnosti PRIVAMED a.s.

Socha je dílem manželů Stoklasových, známých regionálních sochařů z Nečtin. Je vyrobena z hořického pískovce a má výšku více než dva metry.  

„Hořický pískovec je kámen s velmi hezkou kresbou. Socha je v moderním pojetí s čistými a jednoduchými liniemi, tak aby co nejvíce korespondovala s místem osazení,“ navazuje Jitka Stoklasová, spoluautorka díla.

„Tímto dle mého názoru velmi zdařilým dílem jsme právě dokončili rekonstrukci celého prostoru uvnitř areálu, které proběhlo hlavně v loňském roce a zatraktivníme tak opět prostor naší nemocnice,“ uzavírá MUDr. Miroslav Mach.

Součástí celé rekonstrukce byla realizace nového vjezdu do areálu s ostrahou, postavení vrátnice s přehlednějším informačním systémem pro pacienty, nové vyasfaltování komunikací včetně vybudování nových chodníků a dále i revitalizace budov nemocnice. Toto vše přispělo ke zvýšení bezpečnosti pacientů, návštěvníků nemocnice i všech zaměstnanců.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
29.05.2020 17:06



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka