Špičák v pondělí zahajuje sezonu, Světlušky nepojedou

Sice o 15 dní později než loni (začínalo se 15.12.2018), ale přeci jenom ještě v tomto kalendářním roce, začne lyžařská sezona i v největším areálu Plzeňského kraje – Ski&Bike Špičák.

Jarní servisní akce AUTO CB

 „Lyžovat se zatím bude na naší hlavní liniové trati, což je horní úsek sjezdovky Slalomové (č.3) s přejezdem na „dvojku“ U Zalomeného (č.2), po níž se dojede až k nástupu na lanovku. Máme tam v průměru 50 centimetrů sněhu, ale v některých úsecích není po celé šíři sjezdovek,“ uvedl k aktuálním podmínkám ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.  

Ve středisku se bude zatím lyžovat za ceny vedlejší sezony, kdy celodenní skipas pro dospělého vychází při nákupu online o 5 procent levněji než přímo u kasy, kde stojí 550 korun. Dětský pak 390, mládežnický (15-18 let) a seniorský (60-69 let) 475 a rodinná pro neomezený počet vlastních dětí za 1310 korun (více info k cenám když tak na www.spicak.cz). 

Otevřena bude také lyžařská škola, půjčovna a všechna gastro zařízení. Lanovka a služby půjčovny/lyžařské školy/servisu lyží jsou pro veřejnost v provozu poprvé od pondělních 8.30 do 16 hodin. Nový vyhřívaný stan i restaurace v horské chatě Blaženka pak podle zájmu hostů areálu. 

Pozdní start letošní zimní sezony kvůli špatným sněhovým podmínkám bohužel neumožní uspořádání dětmi oblíbeného předsilvestrovského sjezdu světlušek, který se pravidelně koná 30.12. Děti při něm sjíždí potmě rodinnou sjezdovku Spodní Šanci s lampiony. Pravidelně se tohoto nočního sjezdu jinak účastní přes 100 dětí. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka