Sportovci ZČU vybojovali na českých akademických hrách 39 medailí

Západočeskou univerzitu v Plzni letos na 16. Českých akademických hrách v Praze ve dnech 18.–23. června reprezentovalo 145 sportovců, kteří domů přivezli 16 zlatých, 11 stříbrných a 12 bronzových medailí.


Celkem si tedy ZČU připsala zisk 39 cenných kovů v individuálních i kolektivních sportech a v ostré konkurenci 40 českých vysokých škol skončila na velmi pěkném 4. místě.

Letošní České akademické hry uspořádaly společnými silami dvě pražské vysoké školy – České vysoké učení technické a Česká zemědělská univerzita. Vysokoškoláci z celé republiky na nich zápolili ve 27 sportovních disciplínách. Reprezentanti Západočeské univerzity v Plzni soutěžili v atletice, badmintonu, florbalu, frisbee, futsalu, házené, karate, lukostřelbě, orientačním běhu, plavání, softballu, sportovním lezení a volejbalu.

V kolektivních sportech se blýskli zejména fotbalisté, kteří přivezli do Plzně titul akademického mistra ČR. Házenkářky vybojovaly stříbro, bronzové medaile přivezli házenkáři a futsalisté. Velkým úspěchem byla i účast dalších týmů, které si postup musely vybojovat v kvalifikačních turnajích.

V individuálních disciplínách dosáhly na titul akademického mistra atletky Tereza Hrochová (1500 m a 3000 m) a Kateřina Klailová (oštěp), zlato posbírali také plavci Petra Laudová (100 m volný způsob a 200 m polohový závod), Roman Bischof (50 m a 100 m prsa) a Martin Šimáček (100 m volný způsob), lukostřelkyně Jana Cimická a karatista Jiří Krych. Další medaile přidali ostatní plavci, atleti, badmintonisté, karatisté a lukostřelci v individuálních i týmových soutěžích. Pro stříbro ve sportovním lezení na obtížnost dohmátl Tomáš Binter.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Auto CB - Nová Škoda Kodiaq

Hlavní zprávy

 

NOVÝ RENAULT CAPTUR