Starostou Přeštic má být Tomáš Chmelík

Na úterním povolebním jednání uzavřeli memorandum o vzniku nového vedení města zástupci uskupení Společně 2022 (koalice KDU-ČSL a STAN) a Občanský hlas (SNK s podporou Soukromníků).

Jarní servisní akce AUTO CB

Obě dosavadní opoziční uskupení získala v 15ti členném zastupitelstvu po 4 mandátech. Společným kandidátem na starostu bude Tomáš Chmelík (STAN), lídr Společně 2022, které získalo největší počet hlasů. Nominantem na místostarostu bude Antonín Kmoch, dřívější přeštický starosta a místostarosta, který vede Občanský hlas. V Radě města by pak dále měl za Občanský hlas usednout Petr Walta, který byl v minulých obdobích opozičním zastupitelem, za Společně 2022 pak Martin Rybár, krajský místopředseda KDU-ČSL, a Michal Švihla.

Společně 2022 v rámci povolebních jednání oslovilo nejen Občanský hlas, ale také třetí na pásce TOP09 vedenou dosavadním starostou a neúspěšným kandidátem do senátu Karlem Naxerou s nabídkou trojkoalice všech tří nejsilnějších stran. TOP09 tuto nabídku odmítla. „Věřili jsme, že by tato koalice nejlépe odrážela volební výsledek. Respektujeme ale rozhodnutí TOP09 a nabídneme jim pozici předsedy kontrolního výboru, jak by mělo být vůči nejsilnější opoziční straně slušností. Dojednaná dohoda je z našeho pohledu nejlepším řešením pro Přeštice, jehož obyvatelé upřednostněním opozičních stran dali najevo, že chtějí pro město nový impuls.“ řekl Tomáš Chmelík.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka