Šumavský Mouřenec zahájí advent koncertem a žehnáním věnců

Šumavský kostel sv. Mořice na Mouřenci se v příštích týdnech opět „oblékne“ do svátečního. Během adventního a vánočního období pozve tento šumavský románsko-gotický chrám nad Annínem na koncerty, bohoslužbu a prohlídky.

Cílená propagace v Plzni

 Advent zahájí v neděli 27. listopadu ve 14 hodin koncert plzeňského souboru Touch Of Gospel.

„Gospely v podání tohoto souboru pod vedením Michala Beránka zní na Mouřenci každý rok v létě. Letos poprvé je uslyšíme v tomto svátečním čase. Posluchači se mají na co těšit, Touch Of Gospel je totiž jednička ve svém žánru. Vstupenky budou k dostání na místě. Pro zahřátí chystáme svařák Mouřák,“ zve Lukáš Milota z pořádajícího spolku Přátelé Mouřence. Ještě před koncertem P. Jenda Kulhánek požehná adventní věnce. „Zhruba 10 věnců budeme mít k prodeji, každý si ale může přinést k požehnání věnec vlastní,“ dodává Milota. Velký adventní věnec pro Mouřenec vyrobí i letos floristka Hana Kindelmannová Šebestová.

Každou neděli na tomto věnce rozsvítí na Mouřenci jednu svíčku. V neděli 11. prosince ve 14 hodin zve kostel k návštěvě hlavně děti. Budou totiž pomáhat se stavěním velkých Mouřeneckých jesliček. V neděli 18. prosince ve 14 hodin zazpívá už tradičně Žihelský pěvecký smíšený sbor. V ten den donesou skauti z Hartmanic na Mouřenec Betlémské světlo.

Ve vánočním období pak bude svátečně vyzdobený kostel s velkým stromkem otevřený hned několikrát. Na Štědrý den se otevře mezi 11. a 12. hodinou při takzvané Štědré hodince. Na Štěpána ve 14 hodin zve Mouřenec na vánoční koncert. Tradiční koledy ovšem v jazzrockovém hávu i tentokrát zahraje Ivan Audes Trio. „Hostem bude zpěvák a muzikant Tomáš Mouřenec. Bude to poprvé, kdy na Mouřenci vystoupí Mouřenec,“ usmívá se Lukáš Milota. Až do 26. 12. můžou také lidé nosit do kostela drobné dárky, které pak spolek Přátelé Mouřence předá seniorům v domově důchodců v Sušici.

Na přelomu roku pozve kostel nad Annínem opět na silvestrovskou půlnoční mši při svíčkách.

Ani sváteční režim nepřeruší pravidelné komentované prohlídky. Ty se na Mouřenci konají celoročně každou sobotu v 11 hodin, a to včetně Štědrého dne a Silvestra.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
25.11.2022 17:06



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka