SŽDC letos zvýší bezpečnost na dalších přejezdech. I západočeských

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) pokračuje ve snaze o zvyšování bezpečnosti na železnici.

Cílená propagace v Plzni

Proto předložila Centrální komisi Ministerstva dopravy návrh na přípravu a realizaci úprav na 13 železničních přejezdech, kterou komise již také schválila. SŽDC bude podobně postupovat i na dalších místech po celé České republice, a to především na úrovňových kříženích, kde došlo v minulosti k mimořádným událostem.

„Statistiky vývoje nehodovosti na železničních přejezdech potvrzují, že zvyšování bezpečnosti v celém možném spektru od instalování výstražných světelných zařízení až po doplnění závor je v dlouhodobém horizontu účinné. Proto každoročně v rámci celé železniční sítě vytipujeme přejezdy, které jsou vhodné pro zvýšení zabezpečení či modernizaci, říká generální ředitel SŽDC Jiří Svoboda.

K doplnění závor a rekonstrukci zabezpečovacího zařízení dojde na celkem třech přejezdech na trati z Lipové Lázní do Javorníka ve Slezsku. Úpravou projdou dvě křížení nedaleko stanice Vápenná a jedno poblíž zastávky Lipová Lázně jeskyně. Závory získají také přejezdy na tratích Nepomuk – Blatná, Bakov nad Jizerou – Kopidlno a Žďár nad Sázavou – Tišnov. Na této regionální dráze dojde dále k rekonstrukci přejezdu nedaleko stanice Nedvědice.

Světelná a zvuková signalizace pak nahradí výstražné kříže u přejezdů na tratích Kolín – Ledečko, Neratovice – Brandýs nad Labem, Olomouc – Krnov, Domažlice – Planá u Mariánských Lázní a Tábor – Bechyně. Křížení poblíž Milhostova u Mariánských Lázní na spojnici Karlových Varů a Mariánských Lázní navíc získá i závory.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 28.03.2019 10:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka