Tanec Praha v kraji pozve diváky na setkání se současným tancem

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA 2024, který se odehraje od 2. do 27. června, tradičně zavítá vedle Prahy také do měst a obcí po celé republice. V Plzeňském kraji to vedle Plzně budou také Kladruby, Manětín a Sušice.


Rock Me Baby, norské představení či spíše roztančený punk-rockový koncert, 10. června na plzeňské Moving Station ukáže, že tvorba pro ty nejmenší může mít naprosto nečekané nuance. Třpytivé kostýmy, nagelované vlasy, živá muzika, hravé dovádění... Autoři, queer performeři Karstein Solli a Oystein Elle, své dílo vytvořili primárně pro děti a jejich tatínky s cílem je pobavit, rozesmát a nabourat předsudky s queer komunitou spojené. Zrodila se velká show, kterou si naplno užívají všichni – účinkující, děti i rodiče. Součástí příprav byly i sofistikované studie, takže vše, včetně hlasitosti zvuku, je uzpůsobeno i těm nejmladším divákům od 0 let.

Za diváky do Sušice zamíří Jazmína Piktorová a Sabina Bočková s oceněnými Mikrosvěty. Hravá a poetická inscenace, určená všem od 4 let věku, je na programu 10. června. Prostřednictvím mikropohybů, krajiny těla a hry s malými objekty zaostřuje pozornost na maličkosti, které často nejsou na první pohled vidět. Mikrosvěty získaly hlavní ocenění a Cenu diváka na České taneční platformě 2023.

Václav Kuneš s Helenou Arenbergerovou z 420PEOPLE vystoupí 15. června v Klášteře Kladruby v duetu 42+PEOPLE: Where. Křehký dialog tanečníků přináší jedinečný a zároveň intimní pohled na vrchol taneční kariéry interpretů 42+, který propojí všechny hodnoty současného tance. Helena Arenbergerová za svůj výkon získala Cenu Thálie 2023.

Více informací a online prodej vstupenek na festival TANEC PRAHA 2024 na https://tanecpraha.cz

Další informace najdete v přiložené tiskové zprávě.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
NOVÝ RENAULT CAPTUR

Hlavní zprávy

 

Renault MASTER - navržen pro potřeby každé profese