Tip na podzimní oběd: Vypečené kuřátko s citrony

Receptů na přípravu kuřecího masa je nespočet, ale vedle přípravy je snem každého kuchaře udělat do křupava upečené a lehce narůžovělé kuřecí maso a také všech, kteří si na něm chtějí pochutnat.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pro úspěšný výsledek na talíři by měl vedle receptu být důležitý ještě výběr kvalitního kuřecího masa, správné dochucení a dodržení postupu. S výběrem hlavní ingredience – kuřete vám snadno pomůže Drůbežářský závod Klatovy, který nabízí kvalitní kuřecí maso. A inspirovat se na další postup při přípravě máte možnost s receptem na do křupava vypečené a šťavnaté kuřátko.                      

Postup a ingredience
    • 1 celé kuře asi 1,5 kg
    • Sůl
    • Směs bylinek (např. oregano, tymián, bazalka)
    • 2 citrony
    • Olivový olej
    • 4 stroužky česneku

Samotný výběr masa ovlivní konečný výsledek naší práce a především chuť. Je proto dobré abyste vybírali kuřata z českých uzavřených chovů, například od jednoho z předních zpracovatelů drůbežího masa v České republice - Drůbežářského závodu Klatovy. Maso je vhodné před úpravou nechat přivyknout na pokojovou teplotu. Docílíte tak vyrovnání teploty v celém kuřeti a následně rovnoměrného pečení.  Nedojde tak k vysušení. Nebojte se při přípravě kuře důkladně osolit nejen zvenčí, ale i zevnitř a dále omyté bylinky nakrájejte a vložte do vnitřku kuřete.  Nasolení dodává kůži na křupavosti, za kterou vás pak přátelé zajisté ocení. Rovnoměrného propečení docílíte i svázáním kuřete. Zamezíte tak úniku šťávy a zabráníte vysušení prsou. Pro pečení zvolte menší pekáč s roštem a rozházejte na kuře i okolo citrony a česnek, opět  se nebojte sáhnout po bylinkách. Aby se kuře hezky propeklo, pečte ho první půl hodinu prsní částí dolů a spíše zvolna. Troubu si předehřejte ideálně na 160 až 180 stupňů celsia. Zvýšením teploty na posledních pár minut dosáhnete křupavé kůrčičky. Po vyndání kuřete z trouby ještě chvíli vydržte. Maso si tak chvíli odpočine a bude se lépe krájet.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka