Tipy na babí léto v Plzni: Ulice zaplní umělci i vědecké pokusy

Léto sice pomalu končí, ale v Plzni si lidé mohou vybírat i v září ze spousty zajímavých akcí.

Cílená propagace v Plzni

Hned první víkend ulice zaplní hudebníci, bubeníci, živé sochy, akrobati a mnozí další umělci, kteří dorazí na festival Pilsen Busking Fest. Stejný víkend hostí Plzeň i gastronomický festival TUTO jídlo. O týden později budou v centru západočeské metropole probublávat kádinky a blikat lasery během Dnů vědy a techniky. Třetí víkend v září se pak uskuteční už třináctý ročník festivalu minipivovarů Slunce ve skle.

Pilsen Busking Fest
Pod pojem busking neboli pouliční umění toho patří mnohem víc než jen hudebníci s kloboukem na vybírání drobných. Můžeme si pod ním představit také akrobacii, cirkus, street art, slam poetry, živé sochy nebo malování. Přehlídku pouličního umění Pilsen Busking Fest chystá Plzeň o první zářijovém pátku a sobotě. V ulicích historického centra se představí umělci z 22 zemí světa.
Kdy: 4.-5. 9. 2020
Kde: Náměstí Republiky, ulice historického centra, Plzeň

TUTO jídlo – festival plzeňské gastronomie
To nejlepší z plzeňské gastronomie návštěvníci ochutnají na festivalu TUTO jídlo, který se uskuteční první víkend v září. V nabídce nebudou chybět šťavnaté burgery, vegetariánská či veganská jídla, zákusky a mnoho dalších dobrot z nejrůznějších světových kuchyní. Osvěžení účastníkům dodá čerstvě pražená káva a poctivé točené pivo, které k Plzni neodmyslitelně patří.
Kdy: 5.-6. 9. 2020
Kde: Náplavka na Radbuze, Plzeň

Dny vědy a techniky
Ve velkou vědeckou laboratoř se na dva dny promění plzeňské náměstí Republiky a prostor před Západočeským muzeem, kde se uskuteční Dny vědy a techniky. Akci pořádá Západočeská univerzita s cílem ukázat lidem, že věda je zábava. Součástí Dnů věda a techniky jsou hry, soutěže a závody a třicítka stanovišť, na kterých se vědecké obory představují netradičním způsobem, často prostřednictvím zajímavých pokusů, které si návštěvníci mohou vyzkoušet na vlastní kůži.
Kdy: 11.-12. 9. 2020
Kde: náměstí Republiky, Západočeské muzeum, Plzeň

Slunce ve skle
Nádvoří plzeňského pivovaru Purkmistr hostí v září pivní festival Slunce ve skle, kterého se letos účastní šedesátka minipivovarů. Návštěvníci budou moci na třináctém ročníku této akce ochutnat nejrůznější speciály, včetně pšeničných, ochucených, nakuřovaných a vícestupňových piv. Nebudou chybět pivní soutěže a hudební a taneční doprovodný program.
Kdy: 18.-19.9. 2020
Kde: Pivovar Purkmistr, Plzeň

Další tipy na zajímavé akce v Plzni a okolí najdete na visitplzen.eu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 01.09.2020 17:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka