Tramvaje na Světovar vyjedou později, až v úterý 6. září

Výměna kolejí na tramvajové trati na Světovar skončí o několik dní později. Tropická vedra narušila plánovaný harmonogram stavby. Školáci se tak budou muset první tři školní dny obejít bez tramvají na Koterovské.

Cílená propagace v Plzni

 Město vyzývá rodiče, aby nevozili děti autem až ke škole a použili raději MHD a ke škole došli pěšky.

Staré koleje na tramvajové trati od náměstí Generála Píky až ke Světovaru procházejí během prázdnin výměnou za nové. Vysoké teploty během několika tropických dnů, které Plzeň o prázdninách zažila, neumožnily betonování na trati. To zkomplikovalo i výměnu vodárenských sítí vedených pod tramvajovým tělesem. Stavba, která má skončit 20. září, tak změnila harmonogram. Koleje mají být dokončeny do neděle 4. září, 5. září pak proběhne demontáž výhybky, zvané kaliforňan, před kruhovým objezdem na náměstí Generála Píky. Ta nyní umožňuje tramvaji přejet z jedné koleje na druhou a poté, co si řidič přesedne do řídící kabiny na druhé straně vozu, může vozidlo vyjet opačným směrem. V úterý 6. září ráno pak mají vyjet první tramvaje linky číslo 2 ze Světovaru po Koterovské do centra a do Skvrňan.

Během prvních tří školních dnů, tedy čtvrtka 1. září, pátku 2. září a pondělí 5. září, se tak budou muset žáci a studenti zdejších škol obejít bez cesty tramvají po Koterovské od náměstí Generála Píky na Světovar. Vzhledem k tomu, že ulice napojující se na Koterovskou kolmo v místě stavby jsou zaslepené a zobousměrněné, vyzývá město rodiče, aby děti poslali do školy prostředky MHD nebo je aspoň autem nevozili až před školu, kde by kvůli zaslepení například Brojovy nebo Spojovací ulice mohlo docházet v ranních špičkách ke kongescím. Rodiče, pokud už musí jet s dětmi autem, by měli děti vysadit dále od školy a nechat je dojít posledních pár bloků ke škole pěšky.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 30.08.2022 10:58



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka