Trendy koupelny roku 2022: vzory, kontrasty a ozvěny minulosti

Zdroj foto: New Africa / Shutterstock.com Toužíte po koupelně snů, která vás okamžitě přenese do toskánské vily u moře, do budoucnosti nebo naopak zpátky do minulosti? Zařiďte si koupelnu přesně podle svých představ. Pokud sháníte inspiraci, přinášíme vám trendy, které kralují letošním koupelnám. Těšit se můžete na pestré barvy, kontrasty i eleganci.

Cílená propagace v Plzni

Výrazné, barevné a pestré koupelnové vzory jsou na vrcholu

V prvé řadě se do popředí oblíbenosti dostávají vzory. Pestré, barevné, velkoformátové, retro či kontrastní. Vzory jsou zkrátka na vrcholu a neměli byste se jich bát. Vybírejte si je s ohledem na to, co se vám líbí a co máte rádi. Abyste to s nimi ale nepřehnali, zaměřte se na jednu koupelnovou zeď a zbylé tři vymalujte v doplňkových barvách. Nejlépe se hodí za dominantní stěnu koupelny zvolit tu, na které je umístěna koupelnová skříňka a umyvadlo. Tak budete mít svou tapetu či pestré dlaždice na očích neustále.

Dřevěný či kontrastní? Vyberte si podle svého vkusu

Tím se přímo dostáváme k tomu, podle čeho vybrat vhodný koupelnový nábytek. Kromě toho, že by měl nabízet dostatek úložného prostoru, měl by být také opatřen voděodolnou vrstvou, aby nedošlo k jeho zničení ve vlhkém prostředí. Když bychom se zaměřili na jeho barevné provedení, stále je v oblibě dřevo, ať už světlé či tmavé, ale populární jsou také kontrastní barvy. Do bílé koupelny se skvěle hodí černý koupelnový nábytek a naopak, do tmavě vymalované koupelny sáhněte po bílém nábytku.

Retro éra je na vrcholu, využijte toho

Toužíte-li po nějakém stylu, který byl v oblibě v minulosti, nemůže existovat lepší doba pro jeho oživení. Pokud totiž nějaké styly doopravdy září, jsou to ty retro. Nabídkou koupelnových dlaždic s vintage a retro vzory se to jenom hemží! To se odráží také v barevné paletě, která koupelnovým trendům na rok 2022 kraluje. Je to hlavně zemitě modrá, temně modrá a okrově žlutá. Na vintage vzory můžete vsadit také při výběru koupelnového textilu. Čím pestřejší, hravější a nápaditější vzory, tím lépe. Výsledkem totiž bude veselá retro koupelna, ve které bude radost pobýt.

Přítomnost zeleně v koupelně je samozřejmostí

Nesmíme ale zapomenout zmínit ani rostliny. Ty totiž mají v koupelnách své čestné místo. Dokonale se zeleň hodí do koupelen, ve kterých jsou stěny vymalovány v odstínech zelené, šedé, bílé i žluté. Přítomnost pokojových rostlin lze doplnit také podlahovými dlaždicemi s designem kamene.

Image title

Zdroj foto: New Africa / Shutterstock.com

Inspirujte se koupelnovými trendy pro rok 2022 a užívejte si rozmazlování v kontrastních, retro či moderních koupelnách obsypaných zelení. Milujete-li barvy, vsaďte na vintage vzory dlaždiček a nechte svou koupelnu zářit.

Komerční sdělení. Zdroj fotografií a textu: inzerent

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka