Umíte interiér zařídit vkusně a současně prakticky?

Mnoho interiérů je zařízeno velmi elegantně, v touze po módních trendech se ale zapomene na praktičnost. Stejně tak vídáme mnoho velmi prakticky zařízených domácností, designová stránka je zde ale upozaděna. Jak na designový interiér, které je současně praktický?

Jarní servisní akce AUTO CB

Foto: pexels.com/photo/round-brown-wooden-table-with-chairs-inside-room-1668860/

Designový nábytek, kde prach nemá šanci

V touze po designu často zapomínáme na náročnost údržby. Raději se držte jednoduchých tvarů, ze kterých prach snadno utřete hadříkem. Složité „vyumělkované“ tvary se mnohdy mění v lapače prachu a údržba je velmi komplikovaná.

Image title

Foto: pexels.com/photo/flat-screen-tv-1571458/

Situaci si můžete ulehčit i u zdánlivých banalit, jako je například TV stolek. Nekomplikujte si situaci tím, že zvolíte stolek na nízkých podstavcích, pod kterými se bude držet prach a vy nemáte šanci jej jednoduše vysát. Sáhněte po TV stolku, který se přivrtá na zeď do výšky asi 10 cm nad podlahou. Jde o moderní řešení, které designově nezestárne a údržba je jednoduchá.

U velkých skříní zase dávejte přednost těm vestavěným. Skříň tak bude přiléhat k podlaze, ke stropu i ke stěnám a prach se za ni nedostane. Jde o designové a současně praktické řešení.

Image title

Foto: pixabay.com/photos/wardrobe-slide-3-leaf-front-design-1137937/

Máte doma příjemnou teplotu?

Pořídili jste si obrovská francouzská nebo střešní okna a teď vás kvůli přímému slunečnímu svitu v létě trápí vysoké teploty v těchto místnostech? Velká okna jsou správnou volbou, skvěle budou vypadat i za mnoho let a přirozené světlo je v interiéru vždy žádoucí.

Nezapomeňte ale na praktickou stránku věci a okna doplňte interiérovými nebo ideálně venkovními žaluziemi. Díky nim budete moci regulovat sluneční svit a udržet v místnosti ideální teplotu. Navíc pomohou vytvořit i potřebné soukromí.

Image title

Foto: pixabay.com/photos/lobby-lounge-seating-lamps-3623669/

Nezapomínejte na detaily

Často se setkáváme s luxusně vypadajícími interiéry, u kterých ale majitelé opomněli finální práce. Moderní kuchyňská deska s designovým dřezem tedy například postrádá postranní lišty či vytmelení spár. Kvůli tomu pak může na nežádoucí místa pronikat nepořádek či vlhkost. V nejhorších případech může voda napáchat škody a významně snížit životnost kuchyně.

Nezapomínejte tedy na finální práce. Mezery vyspárujte či vyplňte tmelem, nábytek ošetřete vhodným nátěrem (olejem či impregnací) apod. Jde o malou investici, která výrazně zvýší praktičnost i životnost veškerého vybavení. A oživení nábytku pomocí nátěrů pomůže i designu.

Fotogalerie
Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka