Únik chemikálie do Drnového potoka už šetří policie

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení životního prostředí z nedbalosti.

Cílená propagace v Plzni

V souvislosti s únikem chemické látky do vodních toků z jedné firmy na Klatovsku zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení životního prostředí z nedbalosti. Chemikálie unikly do Drnového potoka, který je přítokem Úhlavy, jež zásobuje Plzeň pitnou vodou. Plzeň proto musela včera začít čerpat vodu z náhradního zdroje, Radbuzy.

"Spolupracujeme se všemi zainteresovanými subjekty a kromě samotného prověřování případu směřujeme v tuto chvíli naši činnost i do lokalit, kde probíhají práce Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje, kde máme posílen zejména výkon služby dopravní policie. Zde se zaměřujeme na provoz dopravy tak, aby kolegové z hasičského záchranného sboru mohli bez problémů učinit všechna potřebná opatření," říká policejní mluvčí Pavla Burešová.

Prověřováním samotného případu se zabývají policisté z odboru hospodářské kriminality služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje.

ilustračí foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka