Unikátní sobotní festival podpoří v Plzni ženy v období, kdy se stávají maminkami

Už šestý ročník festivalu zaměřeného na podporu přirozeného těhotenství a porodu s názvem Cesta ženy - matky se bude konat v sobotu 11. listopadu 2017 v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Unikátní akci pořádá Katedra ošetřovatelství a porodní asistence Fakulty zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni ve svých prostorách v Husově ulici 11.  Hlavním cílem je podpora žen v období, kdy se stávají maminkami.

„Tato akce má za cíl podpořit zdravé těhotenství, přirozený porod a také kontaktní rodičovství. Je to v regionu ojedinělý projekt. Dotýká se přesně toho období v ženském životě, které je krásné, ale zároveň velmi náročné,“ dodává Mgr. Eva Hendrych Lorenzová, odborná asistentka Katedry ošetřovatelství a porodní asistence FZS.

Festival nabídne v době od 9 do 16:30 hodin odborné přednášky a workshopy zaměřené na oblast těhotenství, porodu, péče o miminko a také relaxace budoucích či čerstvých maminek. „Přednášky se budou týkat tématu homeopatie, aromaterapie, regenerace po císařském řezu. Ženy se dozvědí, jak se co nejlépe připravit na porod. Mimořádně zajímavá je pozvánka do historie porodnictví, kde se dozvíme, jak rodily naše babičky, jak rodíme my a jak budou rodit naše vnučky. Workshopy se zaměří například na malování v těhotenství, kojení, zdraví ženského těla a podobně,“ sděluje podrobnosti Eva Hendrych Lorenzová.

Součástí festivalu bude také bazárek potřeb pro kontaktní rodiče, poradna porodních asistentek či poradenství o kontaktním rodičovství, látkových plenách a zdravé chůzi.

Festival Cesta ženy – matky se koná s podporou Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně a pod záštitou Unie porodních asistentek a České komory porodních asistentek.

Bližší podrobnosti k programu naleznete na webových stránkách cestazenymatky.wordpress.com.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka