Univerzitní knihovna pořádá sbírku knih pro děti

K Mezinárodnímu dni darování knihy, který připadá stejně jako svátek zamilovaných na 14. únor, pořádá Univerzitní knihovna Západočeské univerzity již pátý ročník sbírky knih.

Cílená propagace v Plzni

Po celý únor mohou lidé přinášet knihy do jakékoliv její pobočky. Darované publikace knihovníci předají organizaci Blízký soused, která pomáhá dětem z problematického prostředí.

Nové knihy nebo knihy v dobrém stavu přijímá Univerzitní knihovna v kampusu na Borských polích, Filozofická a právnická knihovna v sadech Pětatřicátníků 16, Knihovna zdravotnických studií v Sedláčkově 31, Pedagogická knihovna na Klatovské 51 i Ekonomická knihovna v Chebu v Hradební ulici 22.

„Letos potěší knihy pro děti, od nejmenších cca do 15 let, zájem je i o beletrii a encyklopedie pro školáky,“ říká ředitelka Univerzitní knihovny ZČU Miloslava Faitová.

Vybrané knihy předá knihovna na začátku března neziskové organizaci Blízký soused, která se věnuje volnočasovým aktivitám pro děti a rodiny z problematických oblastí v Plzni. Pořádá zájmové kroužky, akce, výlety, tábory a pobytové výjezdy.

Univerzitní knihovna navazuje na úspěšnou tradici z předešlých let. Předloni putovaly vybrané knihy do knihovny Věznice Plzeň. V roce 2019 knihovníci zprostředkovali předání knih do domovů pro seniory (SeneCura SeniorCentrum Plzeň a Baculus-Domov poklidného stáří Vejprnice). V roce 2018 knihovna spolu se čtenáři obdarovala dětskou četbou Základní školu a Mateřskou školu pro zrakově postižené a vady řeči. Během prvního ročníku v roce 2017 darované knihy zamířily na lůžková oddělení a LDN Městské nemocnice Plzeň, Privamed, a. s., a Fakultní nemocnice Plzeň.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka