Úspěch v projektu Nemocnice ČR: Domažlice jsou jedničkou dvou kategorií

Skupina Nemocnice Plzeňského kraje dosáhla úspěchu i v 15. ročníku celostátního hodnotícího projektu „Nemocnice ČR 2020“.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Zejména Domažlická nemocnice se ocitla mezi nefakultními nemocnicemi v čele hned několika hodnocených oblastí průzkumu a ovládla i dvě z hlavních kategorií „Bezpečnost a spokojenost hospitalizovaných pacientů“ a „Nemocnice pro život“. V této souhrnné kategorii kvality a bezpečnosti péče pak obsadily krajské nemocnice dokonce celý stupínek vítězů. Na druhé pozici skončila Rokycanská a na třetí Klatovská nemocnice.

A jednu z hlavních cen získala jako celek i Skupina Nemocnice Plzeňského kraje. Jednalo se o prvenství v oblasti online komunikace, kde se hodnotí kvalita a uživatelská přívětivost internetových stránek a propojení na sociální sítě.    

Organizátor hodnotícího projektu organizace HealthCare Institute vyhlašovala nejlepší nemocnice v úterý večer v rámci prestižní odborné konference Efektivní nemocnice, která se vzhledem k okolnostem konala v online podobě.  Do projektu Nemocnice ČR je každoročně zapojeno zhruba 150 nemocnic akutní péče z celé republiky. Vyhlašovatel je dělí do kategorie velké fakultní nemocnice a kategorie střední a malé nemocnice. Hlavními hodnocenými oblastmi jsou:

•Bezpečnost a spokojenost hospitalizovaných pacientů
•Bezpečnost a spokojenost ambulantních pacientů
•Nemocnice pro život (společné hodnocení pacientských kategorií)
•Bezpečnost a spokojenost zaměstnanců
•Finanční zdraví nemocnic
•Online komunikace

Nemocnice Plzeňského kraje ovládly hned tři z uvedených oblastí a hlavně v hodnocení spokojenosti pacientů se ocitly i na dalších předních příčkách dílčích anket. Například rychlost a organizace přijetí pacienta do nemocnice, zlepšení stavu pacienta při pobytu v nemocnici, ověřování jména pacienta před zákrokem nebo podáním léku a třeba také spokojenost s komunikací sestry přístupem lékaře nebo spokojenost s přístupem sestry aj.  

Předseda představenstva Domažlické nemocnice Petr Hubáček přebíral dvě ceny už loni, a mohl tak letos zopakovat známou pravdu, že úspěch v projektu je týmová práce všech zdravotníků i nezdravotnického personálu. „Jsme jeden tým a držíme při sobě. V tom se nic nezměnilo a to je důvod, proč jsme v anketě opět úspěšní. Myslím ale, že letos nás do popředí posunula i pandemie koronaviru. V jarní vlně, kdy anketa také probíhala, byl náš okres jedním z nejpostiženějších regionů v zemi a hospitalizovali jsme tedy i velké množství pacientů s nemocí covid-19. A myslím, že v této situaci nás pacienti a vůbec veřejnost začala vnímat ještě intenzivněji jako důležitého partnera regionu a jako dobrého a potřebného souseda, na kterého se mohou spolehnout. Uděláme vše pro to, aby to tak bylo i v dalších letech, i když tu už doufejme žádná koronavirová pandemie nebude,“ uvedl Petr Hubáček.

Výsledky ankety se stanovují na základě průzkumu mezi pacienty. Ti letos do popředí tabulek posunuli také Rokycanskou nemocnici. V hodnocení bezpečnosti a spokojenosti hospitalizovaných pacientů skončila za Domažlicemi a Nemocnicí Blansko na třetím místě.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka